Lezen: Ik ben Loïs en ik drink niet meer

Loïs Bisschop beseft op 28-jarige leeftijd dat ze een alcoholprobleem heeft en besluit op eigen kracht af te kicken. Ze stuit op onbegrip in haar omgeving en iedereen denkt dat het wel meevalt. Het is toch altijd gezellig als je drinkt? Wie heeft er nou niet een keer een black-out gehad door de drank? Op de spoedeisende hulp belanden kan de beste overkomen, toch? Niemand ziet in dat het veel erger met Loïs is gesteld en dat ze minimaal twee flessen wijn per dag drinkt.

 Ik ben Loïs en ik drink niet meerIn Ik ben Loïs en ik drink niet meer beschrijft zij zowel de opmerkelijke inzichten die ze tijdens haar afkickproces heeft opgedaan, alsook de nodige anekdotes uit de tijd van haar alcoholverslaving. Het resultaat is een pijnlijk en tegelijkertijd hilarisch verhaal over het leven met een alcoholverslaving en geeft daarnaast aan hoe makkelijk alcohol wordt geaccepteerd en hoe moeilijk het in onze samenleving is om niet te drinken.

‘Ik kwam, ik dronk en ik overwon. Er is leven na de wijn. Sterker nog: dan begint het pas.’

Loïs Bisschop beseft op haar 28e dat ze verslaafd is aan alcohol. Door een zelfbedacht afkickprogramma is ze erin geslaagd om van haar alcoholprobleem af te komen. Ze heeft een documentaire over het afkickproces gemaakt en studeerde hierop af voor haar studie cultureel maatschappelijke vorming aan de HvA.

Ik ben Loïs en ik drink niet meer
Loïs Bisschop
Prijs: €17,50

Geef een reactie

Door op de site te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies ". Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren", dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten