8 dingen waar ieder koppel over moet praten voordat ze trouwen

10 dingen waar ieder koppel over moet praten voordat ze trouwen

Laatst geüpdatet op juni 14, 2018 by Redactie

Trouwen is een van de grootste beslissingen die je ooit zal maken. Je zal je leven voor de rest van je leven met iemand anders delen. En toch nemen mensen vaak heel snel en makkelijk de beslissing om in het huwelijksbootje te stappen. Als je wilt dat je huwelijk zal slagen zal je voordat je de stap waagt, over deze 10 dingen moeten praten met je partner.

1. Geld.
Onenigheid over geld is een van de grootste oorzaken van scheiding, dus hier moeten jullie het zeker over hebben. Hoe worden de inkomsten besteed, hoeveel bankrekeningen, zijn er schulden, etc., zijn allemaal dingen die besproken moeten worden.

2. Kinderen.
Willen jullie kinderen? Zo ja, hoeveel? Zo niet, ben je zeker genoeg over die beslissing. Als je ze wilt, wanneer? Als het niet lukt staan jullie open voor adoptie of vruchtbaarheidsbehandelingen?

3. Ruzie.
Ruzie maken is onderdeel van een relatie, het is niet de vraag wanneer, maar hoe jullie ermee omgaan. Als jullie hier van tevoren over praten, weten jullie waar jullie aan toe zijn.

4. Droomhuis.
Waar gaan jullie wonen? Zouden jullie eens naar het buitenland willen? Wat voor huis heeft de voorkeur? Hoe wordt het ingericht? Wat is jullie droomhuis? Hebben jullie dus dezelfde gemeenschappelijke doelen op de lange termijn?

5. De verdeling van huishoudelijke taken.
Koken, schoonmaken, wassen, strijken etc., hoe worden de taken verdeeld?

6. Je ideeën over partnerschap.
Het huwelijk is een partnerschap dat veel verschillende vormen kent. Het belangrijkste is om erachter te komen hoe jij en jou toekomstige man het huwelijk zien. Liggen jullie op een lijn?

7. Seks.
Willen jullie de rest van jullie leven monogaam blijven? Zo niet, dan moet je ofwel de mogelijkheid van een open huwelijk bespreken of wachten met het huwelijk tot het idee van monogamie geen doodvonnis is.

8. Familie verplichtingen.
Hoe verwachten jullie de tijd door te brengen als jullie eenmaal getrouwd zijn en misschien kinderen hebben? Wat verwacht je van je partner (en vice versa)?

9. Ziekte
Ziekte is onderdeel van het leven. Het is dan ook belangrijk om te praten over hoe jullie beiden hiermee om zullen gaan. Misschien wil je partner wel als een kind behandeld worden als hij ziek is, terwijl jij liever alleen wordt gelaten. Hoe dan ook, het is nuttig om een idee te hebben van wat voor soort hulp je partner wil wanneer er een ziekte optreedt.

10. De dood
De dood is geen leuk onderwerp, maar je wilt toch weten wat de plannen zijn als het uiteindelijk zo ver is. Wat wil je nadat je sterft? Wil je begraven of gecremeerd worden? En waar? Heb je bepaalde verzoeken voor je begrafenis?

Dit vind je misschien ook leuk