10 Do’s en Don’ts voor de vette huid

10 do’s en don’ts voor de vette huid

Laatst geüpdatet op maart 19, 2024 by Redactie

Hoewel een vette huid de poriën kan verstoppen en tot verhoogde acne kan leiden, zeggen dermatologen dat een vette huid ook veel voordelen heeft. Olie helpt de huid te behouden en mensen met een vette huid hebben meestal een dikkere huid en minder rimpels. De sleutel is om een ​​balans te vinden tussen te veel olie en het behoud van het natuurlijke vochtgehalte van je huid. Om de olieachtige huid onder controle te houden, hebben we hier wat tips:

10 do’s en don’ts voor de vette huid

1. Was je gezicht elke ochtend en avond, en na het sporten. Tijdens het wassen, weersta de verleiding om je huid te schrobben – zelfs om make-up te verwijderen. Schrobben irriteert je huid, waardoor het erger kan lijken.

2. Kies huidverzorgingsproducten die zijn gelabeld als “olievrij” en “niet-comedogeen”. Producten die deze labels bevatten – inclusief reinigingsmiddelen, moisturizers en make-up – zullen je poriën niet verstoppen of acne veroorzaken.

3. Gebruik een zachte, schuimende gezichtswas. Veel mensen met een vette huid denken dat ze een sterke gezichtswasbeurt nodig hebben om hun huid droger te maken. Het gebruik van een gezichtswas die te hard is, kan echter je huid irriteren en een verhoogde olieproductie veroorzaken. Zoek in plaats daarvan naar een milde, zachte gezichtswas.

4. Gebruik geen reinigingsmiddelen op basis van olie of alcohol. Deze kunnen je huid irriteren.

Lees ook: Met deze verzorgingsroutine krijg jij een stralende huid

5. Gebruik dagelijks een moisturizer. Hoewel je een vette huid hebt, is het nog steeds belangrijk om moisturizer toe te passen om je huid gehydrateerd te houden. Om tijd te besparen en je huid te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon, moet je een moisturizer zoeken die ook een breedspectrum zonnebrandmiddel bevat met een SPF van 30 of hoger.

6. Draag zonnebrandcrème buitenshuis. Zonnebrandcrème helpt schade van de zon voorkomen die kan leiden tot rimpels, ouderdomsvlekken en zelfs huidkanker. Zoek naar zonnebrandmiddelen die zinkoxide en titaniumdioxide bevatten en gebruik geen zonnefilters die geur of olie bevatten om acne te voorkomen.

7. Kies voor olievrije make-up op waterbasis.

8. Slaap niet met make-up. Verwijder altijd alle make-up voordat je gaat slapen.

9. Gebruik de hele dag door tissues. Druk de tissue voorzichtig tegen je gezicht en laat het een paar seconden rusten om de olie op te nemen. Wrijf het niet over je gezicht, omdat dit de olie naar andere gebieden zal verspreiden.

10. Raak je gezicht niet de hele dag aan. Hoewel het verleidelijk is om je gezicht aan te raken, kan het vuil, olie en bacteriën vanuit je handen naar je gezicht verspreiden. Raak je gezicht alleen aan tijdens het reinigen, hydrateren of aanbrengen van zonnebrandcrème of make-up en zorg ervoor dat je handen eerst schoon zijn.

Dit vind je misschien ook leuk