De 10 must haves voor de kersverse moeder

De 10 must haves voor de kersverse moeder

Als je zwanger bent, of het nou de eerste, de tweede of de derde keer is, weet je dat je een heleboel dingen moet aanschaffen voor jou en de baby. Er komen telkens nieuwe baby- en mama-producten op de markt, dus is het verstandig up to date te blijven over de laatste ontwikkelingen. De keuze in het overgrote aanbod kan vaak overweldigend lijken. Er zijn enkele voor de hand liggende items die je absoluut nodig hebt als je je baby thuisbrengt, zoals baby kleertjes, een bedje, commode en een wandelwagen. Maar er zijn ook producten op de markt die je goed kunnen helpen en die je daadwerkelijk gaat gebruiken, tijdens deze leuke maar spannende periode. We hebben hier een lijst gemaakt met 10 must haves die het jou als kersverse moeder makkelijker kunnen maken.

1. Een borstkolf
Als je van plan bent borstvoeding te geven, dan mag een borstkolf niet ontbreken. Het klinkt niet echt charmant, en dat is het ook zeker niet, maar wel handig. Of je nu na een tijdje weer aan het werk gaat, gaat sporten of met je vriendinnen de stad in gaat, je wilt je baby niet zonder melk laten. Investeer dus in een goede kolf.

2. Een voedingskussen
Voor zowel moeders die borstvoeding of de fles geven, is een comfortabel voedingskussen niet te missen. Baby’s eten veel tijdens deze vroege weken, dus je moet je op je gemak voelen terwijl je het doet.

3. Een flessenwarmer
Flessenwarmers zijn zeer handig om melk op de juiste temperatuur te krijgen. Doordat ze geleidelijk opwarmen behoud je namelijk alle voedingsstoffen in de melk. Je kunt de flessenwarmer later ook gebruiken om een potje op te warmen.

4. Een wipstoel
Voor al die keren dat je de baby dichtbij wilt houden, maar je hem of haar gewoon niet kunt vasthouden (als je bijvoorbeeld gaat douchen of aan het koken bent), is een wipstoel een aanrader. Deze must have voor moeders is comfortabel, lichtgewicht en veelzijdig.

5. Een badzitje
Een badzitje ondersteunt de baby terwijl hij of zij ligt te badderen. Hiermee heb je je handen vrij om je baby te kunnen wassen of met hem of haar te spelen.

6. Een borstvoedingsbeha
Na de bevalling heb je een bh nodig die specifiek is ontworpen voor de lichamelijke veranderingen die je lichaam doormaakt, maar ook die net dat beetje extra gemak biedt bij het geven van borstvoeding. Een borstvoedingsbeha is daar het antwoord op.

7. Een babyfoon
Met een babyfoon in huis kun je je baby veilig alleen laten slapen, en slaap jij ook rustig. Hiermee kun je alle geluiden die je baby maakt horen.

8. Een luiertas
Een luiertas is een must voor als je de straat op gaat. Je wilt immers pampers, doekjes, een flesje melk en alles wat je nodig hebt om je baby op straat te verzorgen mee kunnen nemen.

9. Een kraampakket
Met een kraampakket heb je allerlei spullen die je nodig hebt voor je bevalling en je kraamtijd. Er zijn verschillende soorten kraampakketten, van pakketten met basis spullen tot luxere pakketten. Een goed kraampakket bevat minimaal de volgende artikelen: matrasbeschermer, kraammatras, onderleggers, inlegverband, kraamverband en maandverband, steriele navelklem, flesje alcohol, wondcompressen en verbandwatten.

10. Een baby/kinderstoel
Als jullie zitten te eten is het gezellig om je baby vlak bij je te hebben. Vroeger waren er alleen kinderstoelen voor als het kindje kan zitten, maar tegenwoordig heb je meegroeistoelen die naast kinderstoel ook een babystoel zijn.

Al deze handige must haves hebben wij gevonden op Ikwordmama.nl.

Dit vind je misschien ook leuk