10 redenen waarom ook wij Thanksgiving Day zouden moeten vieren

10 redenen waarom ook wij Thanksgiving Day zouden moeten vieren

Laatst geüpdatet op december 14, 2018 by Redactie

Donderdag 24 november (de vierde donderdag in november), is het in de Verenigde Staten Thanksgiving Day. Met deze dag worden traditiegetrouw de feestdagen afgetrapt. Hoewel wij hier niet aan mee doen, is het voor de Amerikanen net zo een belangrijke feestdag als Kerstmis, en wordt deze groots gevierd. De Amerikanen danken op deze dag God voor al zijn zegeningen voor het hele jaar door. De dag erna is het Black Friday, wat inmiddels ook naar Nederland is overgewaaid. Maar waarom vieren we hier geen Thanksgiving? We hebben hier 10 redenen waarom ook wij Thanksgiving Day zouden moeten vieren.

1. Het is altijd een lang weekend van vier dagen. Eigenlijk geen beter excuus toch?

2. Het eten. Eten staat centraal op deze dag, denk kalkoen, pie, lekkere desserts en meer. Het eten daar draait het voor een groot deel om.

3. Familie en vrienden. Het leven is druk genoeg, dus is Thanksgiving één dag meer per jaar om quality time met je familie en vrienden door te brengen.

4. Een extra feestdag.
Wat nou leuker dan nog een feestdag (lees vrije dag) per jaar!

5. Relaxen. Van grote hoeveelheden kalkoen en drank krijg je slaap. Heerlijk na het eten een dutje doen is geoorloofd.

6. Je hoeft geen cadeautjes te kopen. In tegenstelling tot Kerstmis, zijn cadeautjes niet nodig, wat ook betekend geen stress!

7. Het is gemakkelijker om je tijd te verdelen tussen twee families. Kerstmis betekend meestal geloop van familie naar familie. Met Thanksgiving erbij is dit probleem opgelost, want binnen ongeveer een maand kun je iedereen zien.

8. Geluk. Psychologen en spirituele goeroes zeggen dat een belangrijk ingrediënt voor geluk een gezonde dosis van waardering is. Een goede reden dus om deze dag te vieren.

9. De restjes
Zoals je waarschijnlijk eens in films of series hebt gezien, eindigt het Thanksgiving feest niet op die dag. Met de restjes worden de volgende dag bijvoorbeeld de heerlijkste Turkey sandwiches bereid.

10. Dankbaar zijn.
We staan helaas niet vaak meer stil bij wat voor moois we allemaal beleven. Een goede reden dus om mee te doen met deze traditie en dankbaar te zijn voor alles wat je hebt.

Dit vind je misschien ook leuk