10 stappen om de sleur in je werk te doorbreken

10 stappen om de sleur in je werk te doorbreken

Laatst geüpdatet op september 16, 2017 by Redactie

Voor de meeste onder ons is een succesvolle carrière een van die levensdoelen die precies in lijn zijn met een goede relatie, kinderen, een woning en een auto voor de deur. Helaas is dit zelden het geval. Steeds vaker komen goed opgeleide mensen in een sleur te zitten op het werk, om verschillende redenen. Als jij een van die mensen bent, kunnen onderstaande 10 stappen je helpen de sleur te doorbreken.

1. Word je bewust van je gedachten. Realiseer je dat als je constant uitkijkt naar vrijdag, dat je vertelt hoe je leven op dit moment is. Wat wil dit je zeggen?

2. Denk na over de cultuur op je werkplek. Wil iedereen dat het vrijdag is? Let op dat de houding van anderen je niet beïnvloed.

3. Maak een lijst van wat je echt geniet van het weekend. Probeer te denken aan manieren waarop je het plezier van het weekend kan toevoegen aan de weekdagen.

4. Droom groot: Denk na over welke baan ervoor zou zorgen dat je op maandagochtend uit je bed springt.

5. Neem een kleine stap in de richting van die droombaan. Bijvoorbeeld, als je een boek wilt schrijven, begin dan vanavond met wat op papier te zetten.

6. Bepaal waar die ontevredenheid vandaan komt. Is een deel van je onvrede met het werk door de wijze waarop je voor jezelf zorgt? Voed je geest en lichaam tijdens de week voor een beter welzijn.

7. Word bewust van het moment en vraag: “Wat is goed aan dit moment?” “Waar kan is dankbaar voor zijn?”

8. Evalueer je redenen als je jezelf verteld dat je niet kunt ontsnappen van het werk dat je doet. Daag die overtuigingen uit.

9. Word geïnspireerd: Weet dat er mensen zijn die houden van het werk dat ze doen. In plaats van jaloezie te voelen, laat dit een les en een inspiratie zijn. Dit betekent dat het houden van werk mogelijk is.

10. Stel je voor: Visualiseer een ideale dag in je plezierig werk leven waar je niet meer de behoefte hebt om te ontsnappen.

Dit vind je misschien ook leuk