10 tekenen dat het tijd is je baan op te zeggen

10 tekenen dat het tijd is je baan op te zeggen

Laatst geüpdatet op september 16, 2017 by Redactie

Soms is het moeilijk om gewoon op te staan en naar het werk te gaan. Misschien moet je een moeilijke opdracht afmaken of heb je een probleem met iemand op kantoor en zou je die liever vermijden. Dit zijn normale frustraties.
Maar soms ben je voorbij irritaties, en heb je een punt bereikt waarbij je het liefst je baan opzegt om iets nieuws te vinden. Als je lijdt aan een van de onderstaande dingen, is het waarschijnlijk tijd om te stoppen:

1. Je hebt een slecht voorgevoel over je werk. Luister altijd naar je voorgevoel. Vooral als het niet goed voelt als je aan het werk denkt.

2. Je lacht niet meer op het werk. Het werk is niet alleen maar de hele dag leuk, maar je moet in ieder geval genieten van je collega’s en voldoening hebben in je werk.

3. Je stelt voortdurend uit. Je moet enthousiast en energiek zijn over het doen van je werk, niet voortdurend op zoek zijn naar manieren om jezelf af te leiden en voorkomen dat te voelen.

4. Je realiseert je dat er geen ruimte is om te groeien. Wat de reden ook is, als je verder wilt komen en je merkt dat het niet kan op de plek waar je zit, is de beslissing vrij duidelijk.

5. Je verveelt je. Als je voelt alsof je het allemaal wel gedaan hebt en niets uitdagend genoeg is om je aandacht vast te houden, dan weet je hoe laat het is.

6. Je hebt elke dag “het is weer maandag” gevoel. Maandag is de dag waarbij de meesten onder ons geen zin hebben om te gaan werken, want ja het weekend is kort. Als je dit gevoel de hele week hebt, waarom besteed je dan je tijd aan iets dat je niet wilt?

7. Je voelt je niet gewaardeerd. Je bent niet zomaar een nummer, maar soms kan je bij sommige bedrijven wel dat gevoel krijgen. Als je het gevoel hebt dat je werkgever je niet waardeert als persoon, is het tijd om te gaan.

8. Je past er niet bij. Soms zijn de waarden van het bedrijf en die van jou niet hetzelfde. Het voelt gewoon niet goed. Als er geen teken is dat dit niet snel zal veranderen, is de kans groot dat je ongelukkig gaat worden als je blijft.

9. Je kan je baas niet uitstaan. Als jij en je baas, maakt niet uit hoe vaak je het hebt geprobeerd, samen niet uit dingen komen, is het verstandiger om, voor je boos en gefrustreerd raakt, op te stappen.

10. Je hebt geen tijd voor jezelf. Als je zo veel late dagen en nachten doorwerkt, en je geen tijd meer hebt voor jezelf, is het tijd dat daar verandering in komt. Het leven is te kort om alleen maar te werken.

Dit vind je misschien ook leuk