10 tekens dat je een echte BFF hebt

10 tekens dat je een echte BFF hebt

by Redactie

Vriendschappen groeien met de tijd van de ene fase naar de andere, totdat twee mensen dichter en dichter bij elkaar komen. Niet elke vriendschap zal de beste vriendinnen status bereiken omdat elke relatie anders is. Het hangt allemaal af van degenen die betrokken zijn, hun verwachtings niveau, en hoeveel tijd en moeite ze bereid zijn te besteden aan de vriendschap. Hoewel sommige mensen denken dat ze een BFF hebben, is dat helemaal niet zo. Ze kennen je verleden, ze waren er gisteren, en wat nog belangrijker is, morgen hebben jullie weer contact. Hoe weet je dat je een echte BFF hebt? Hier is een lijst.

1. Blij voor jou
Als je succesvol bent, gelukkig getrouwd (of in de liefde) en je het kan veroorloven om te kopen wat je wilt, kan je rekenen op een hoop jaloerse, haatdragende reacties van mensen die vroeger allemaal leuk en lief waren. Een echte vriendin is echter echt blij voor je en geïnteresseerd om meer te weten over je successen en ze deelt deze vrolijke momenten graag met je.

2. Niet concurrerend
Vriendschap is een emotionele band, niet een populariteits wedstrijd dus, als ze jouw successen viert, weet je zeker dat het echte vriendschap is. Je moet blij zijn voor je BFF, zelfs als in je eigen leven niet alles perfect is op het moment.

Lees ook: Vriendinnen Code – 20 dingen die elke BFF moet weten

3. Eerlijk
Eerlijkheid en brutaliteit zijn twee verschillende dingen, dus let op! Vrienden moeten eerlijk genoeg zijn om hun gedachten uit te spreken, maar vriendelijk genoeg om hun mening niet kwetsend te laten klinken. Echte vrienden geven elkaar allerlei adviezen en ook over nieuwe vriendjes, outfits, levensstijl en carrières, dus als er iets is wat je verkeerd doet, kun je vertrouwen op je vriendin om je daarop te wijzen. Een echte vriend zal je ook complimenteren in tegenstelling tot een vijand.

5. Klaar staan om te helpen
Vriendschap is niet alleen plezier en een echte vriend weet dat er momenten zullen zijn waarop je hem of haar voor iets dergelijks nodig hebt. Dus een vriendschap waarin beide partijen bereid zijn om van alles te bieden, van een schouder om op te huilen tot fysieke of materiële hulp, is zeker een echte.

Lees ook: Hoe kan je een nepvriend herkennen?

6. Een goede luisteraar
Je kunt niet verwachten dat je alleen aan het woord bent, maar als je je hart wilt luchten, kun je erop rekenen dat je BFF er voor je is en dat ze naar je luistert. Een goede vriendin zal luisteren, zelfs als je niets interessants te zeggen hebt en het is aan jou om dit ook te doen als zij dit van je verwacht.

7. Aan een blik genoeg
Jullie ogen hoeven elkaar alleen te ontmoeten wanneer een bepaalde type binnenkomt of jullie wat zien en jullie denken hetzelfde.

8. Stiltes
Er zullen soms stiltes vallen, maar deze voelen niet een beetje ongemakkelijk of lastig. Als je gezellig kunt zitten met een persoon en je mond houden, en je je nooit verplicht voelt om die stilte te verbreken, heb je een speciale band.

Lees ook: 14 vriendinnen die je tijd niet waard zijn

9. Vertrouwen
Een gezonde vriendschap heeft een grote mate van vertrouwen. Vertrouwen betekent dat je je comfortabel voelt om je gevoelens of details van je leven te delen, omdat je weet dat je vriendin niet achter je rug zal roddelen of het in je gezicht zal terug gooien.

10. Respecteer Grenzen
Gezonde vriendschappen “voelen” goed voor beide partijen. Dit betekent dat de ene persoon niet naar meer tijd samen verlangt, aanhankelijk handelt, of genegeerd voelt. Het kan enige tijd duren om een vriendschap als deze te ontwikkelen tot er een evenwicht is dat werkt zodat jullie beide goed zitten in de relatie.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter