10 vragen om te stellen over je trouwjurk

10 vragen om te stellen over je trouwjurk

Het is eindelijk zo ver! Je hebt rondgekeken voor trouwjurken, en hebt eindelijk een afspraak gemaakt bij een bruidswinkel om je perfecte trouwjurk te vinden. Wat nu? Hier is een lijst met belangrijke vragen die je de bruidsmode specialist vóór, tijdens en na je bruidssalonafspraak moet stellen om ervoor te zorgen dat iedereen weet wat je wilt.

1. Hoe dicht bij mijn trouwdag moet ik mijn laatste passessie doen?
Van de eerste tot de laatste aanpassing, je lichaam kan veranderingen ondergaan zoals aankomen of gewichtsverlies. Neem contact op met je specialist voor de beste tijd voor jou om je trouwjurk te passen.

2. Wat als ik te veel gewicht verlies voor mijn bruiloft?
Ook, gerelateerd aan de eerste vraag, verliezen sommige bruiden te veel gewicht te dicht bij de bruiloft om de jurk te veranderen en zullen ze eindigen met een slecht passende jurk.

3. Welk ondergoed moet ik dragen?
Het verkeerde ondergoed kan lelijke inkepingen in de huid betekenen en het kan ook een slecht passende bustier betekenen.

4. Komt er nog een modeshow aan?
Niet veel mensen weten dat bruidsmode winkels tenminste twee keer per jaar modeshows houden. Er zijn dan jurken die normaal niet verkrijgbaar zijn in de winkel. Als je naar zo een show gaat, kan je een echt unieke jurk vinden.

5. Welke kleur past bij mijn huid?
De meeste bruiden zien zichzelf in een witte jurk, maar afhankelijk van de huidskleur zie je er misschien beter uit in een ivoorkleurige jurk of zelfs in een gekleurde jurk. Vraag het aan je consultant en zij zal zeker een jurk voor je vinden die bij jou huidskleur past.

6. Welke accessoires passen het best bij deze jurk?
Soms dragen bruiden teveel accessoires, wat de welverdiende aandacht weg van de jurk houdt en zelfs de bruid. Een paar mooie oorbellen kunnen het enige wat nodig is zijn om de schittering in je ogen en je jurk te laten uitkomen. Vergeet niet dat minder meer is.

7. Hoe werkt het betaalproces? Wat is het annuleringsbeleid?
De meeste winkels vereisen een aanbetaling voor de jurk. Vergeet niet om de annuleringsvoorwaarden te controleren, want elk contract is anders.

8. Nadat de bestelling is geplaatst, wanneer komt mijn designer-jurk binnen?
Het duurt meestal vijf tot negen maanden voordat een designer-jurk klaar is. Veel ontwerpers zullen een kortere tijd bieden, maar er kan een extra vergoeding van toepassing zijn. Zodra de jurk arriveert, moet je het saldo betalen en je fittingen plannen.

9. Wat is de beste manier om mijn jurk aan te doen?
Afhankelijk van de snit en silhouet van de jurk, kunnen er verschillende manieren zijn om de jurk aan te trekken. Soms moet het vanaf de bovenkant, soms van de onderkant en het kan ook voorkomen dat je twee verschillende lagen moet aantrekken. Laat je adviseur je coachen over de beste manier om je jurk aan te trekken om schade aan de jurk te voorkomen.

10. Wat is de beste manier om mijn jurk te vervoeren/op te bergen?
Soms kunnen bruiden onbedoeld de jurk vouwen waardoor deze kreukt, of borduurwerk of kralen in de jurk te blijven hangen. Dit kan het delicate satijn of de chiffon schaden. Je bruidsmode specialist zou de beste persoon zijn om je een korte handleiding te geven over de beste manier om je jurk te vervoeren en zelfs op te bergen na je bruiloft.

Dit vind je misschien ook leuk