10 x etenswaren om te serveren tijdens een kinderfeestje

10 x etenswaren om te serveren tijdens een kinderfeestje

Laatst geüpdatet op maart 18, 2024 by Redactie

Een kinderfeestje organiseren kan super leuk zijn, maar als het aankomt op het plannen van etenswaren, kan dat lastig worden. Je moet namelijk rekening houden met het een en ander, zoals, dieetbeperkingen en voedselallergieën, eten dat kleding niet vies maakt, en het moet zo gezond mogelijk zijn. Hier een lijstje van 10 ideeën voor eten op een kinderfeest, deze zijn niet altijd gezond maar op een feestje is dat niet zo heel erg.

Veggie Dips

Gehakte groenten zoals wortels, komkommer en tomaten zijn vaak een hit op verjaardagsfeestjes. Combineer de groenten met dips zoals pindakaas, dat is lekker en biedt gezonde eiwitten. Of probeer een komkommer-yoghurtdip voor een ander gezond alternatief.

Eten op een stok

Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, kun je spiesjes met vlees, fruit, kaas en worst of groenten maken.

Kleine pizza’s

Kinderen zijn gek op pizza, hoewel dit niet altijd even gezond is. Maar door kleine pizza’s te maken, verminder je de hoeveelheid calorieën.

Mini-gegrilde kaas sandwiches

Beleg van tevoren brood met kaas, en wanneer je het gaat serveren, zet je de broodjes een paar minuten in de oven om de kaas te laten smelten.

Versier je eigen dessert

Probeer in plaats van de traditionele taart, kinderen hun eigen cakejes of muffins te laten versieren. Dat kan met zoveel leuke decoratieproducten.

Yoghurt ijs

Als je liever geen gewoon ijs wilt gebruiken, neem dan yoghurt ijs. Deze optie is een gezond alternatief.

Mini-hotdogs

Mini-hotdogs zijn een perfecte feest favoriet en je kunt deze in een handomdraai voor de kinderen maken. Laat ze kiezen voor hun eigen toppings.

Mini-friet

Welk kind houdt niet van patat? Juist, ja. Kies voor een gezondere optie door ze in de oven of een airfyer te bakken, en maak kleine porties.

Popcorn

Popcorn is een gezonder alternatief voor chips, en alle kinderen houden ervan. Maak het nog leuker door een echte popcornmachine te huren.

Mini-pancakes

Kinderen zijn dol op pannenkoeken, of het nu voor ontbijt, lunch of diner is. Dus waarom zou je ze niet geven op een feest?

Dit vind je misschien ook leuk