10 x nieuwe zelfhulpboeken

10 x nieuwe zelfhulpboeken

by Redactie

Laatst geüpdatet op september 16, 2022 by Redactie

In de zoektocht naar jezelf en naar antwoorden op verschillende vragen van het leven, zijn zelfhulpboeken een goede aanvulling. We zetten hier de nieuwste exemplaren op een rij, die nu in de winkel liggen of binnenkort uitkomen.

50 manieren om afscheid te nemen50 manieren om afscheid te nemen
Je kunt het maar één keer doen

De dood kan niemand ontlopen, maar afscheid nemen van het leven kan op vele manieren. En hoe je dat doet, maakt nogal wat uit, zo blijkt uit Barbara van Beukerings Volkskrant Magazine-rubriek ‘Je kunt het maar één keer doen’.

Menig lezer pinkte een traantje weg bij de indrukwekkende gesprekken die ze met nabestaanden voerde over het stervensproces van hun dierbaren. Een bundeling van verdrietige, maar vaak ook heel ontroerende, intieme en troostrijke verhalen kan dan ook niet uitblijven. In dit boek zijn de vijftig verdrietige, ontroerende, intieme en troostrijke verhalen gebundeld. Het is het slotakkoord van de eerste reeks van wat Van Beukering zelf haar meest dankbare werk ooit noemt, en dat haar van haar eigen doodsangst af hielp.

Een bundeling van de veelgelezen Volkskrant Magazine-rubriek, die voortkwam uit haar boek Je kunt het maar één keer doen met een voorwoord waarin Van Beukering haar persoonlijke ervaring belicht.

Prijs: € 17,99
Verschijnt 2 november

Iedereen kan leidenIedereen kan leiden
Een boek dat leiderschap terug naar de essentie brengt: het beste in jezelf en in anderen naar boven brengen.

Zelfinzicht en positieve invloed worden jouw sleutels tot persoonlijk leiderschap. Je staat stil bij de manier waarop jij anderen, vaak onbewust, beïnvloedt. Dat zelfinzicht stelt je in staat om je invloed op een bewuste manier in te zetten en zo de juiste impact te creëren.

Dit no-nonsense praktijkboek toont je hoe jouw persoonlijk leiderschap kan zorgen voor meer geluk en betere resultaten op het werk, voor jou en je collega’s. Met de vele voorbeelden en oefeningen kun je, van individuele medewerker tot CEO, onmiddellijk aan de slag.

Iedereen kan leiden
Persoonlijk leiderschap in organisaties

Frans van de Ven

Prijs: € 29,99

Ouders zijn ook maar mensenOuders zijn ook maar mensen
Wat is parentale burn-out en hoe kom je erbovenop?

In België krijgt 8,2% van de ouders te maken met een parentale burn-out – een complete mentale en fysieke uitputting veroorzaakt door het ouderschap. Dat is het hoogste aantal onder 42 landen, zo toont Belgisch onderzoek. Gelukkig liggen de cijfers lager in Nederland: slechts 2,2% van de ouders hier heeft last van een dergelijke burn-out. Maar de term parental burn-out is bij ons nog zo onbekend dat de ouders die er last van hebben, vaak een foute diagnose krijgen. Tijd om daar verandering in te brengen met dit boek!

Ouder zijn is een veeleisend beroep. Veel ouders leggen de lat bovendien hoog, waardoor ze steeds opnieuw het gevoel hebben te falen. Een parental burn-out loert dan om de hoek.
In dit toegankelijke en herkenbare boek bundelen Moïra Mikolajczak en Isabelle Roskam – de grondleggers van het onderzoek naar parental burn-out – hun kennis en ervaring. Ze leggen helder uit wat parental burn-out is, hoe je tijdig de symptomen kunt herkennen en vooral: hoe je je ouderlijke veerkracht kunt terugvinden.

Dit boek helpt ouders om weer in hun kracht te staan en laat hen opnieuw genieten van het ouderschap.

Ouders zijn ook maar mensen
Moïra Mikolajczak, Isabelle Roskam
Prijs: € 21,99

QigongQigong
Langer gezond en gelukkig leven door te bewegen, ademen en mediteren

In het boek Qigong maakt auteur Frank Adam de oeroude oosterse bewegingsvorm qigong toegankelijk voor het brede publiek. Via mindfulle bewegingen, meditaties en drukpuntenmassage, afgesteld op het ritme van de Chinese orgaanklok, hef je blokkades op en voorkom je ziekte, stress en vermoeidheid. Zo ervaar je een diepe, zelfhelende innerlijke kracht.

Dankzij 25 handige bloglijstjes laat je je levensenergie (of ‘qi’) optimaal stromen tijdens elk moment van de dag. Bijvoorbeeld:
Drie manieren om je immuniteit te boosten
Zes manieren om je geest tot rust te brengen terwijl je werkt
Zeven geheime kunsten uit de slaapkamer

Qigong-oefeningen vergroten je vitaliteit en flexibiliteit, vertragen het verouderingsproces en verruimen je spirituele bewustzijn. Ze zijn onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCG) en erkend door de Wereldgezond-heidsorganisatie (WHO). Ook in de medische wereld heeft men de helende kracht van qigong ontdekt.

Qigong is een lees- en doeboek vol sfeervolle foto’s, praktische gezondheidstips, wijze quotes en inspirerende getuigenissen.

Qigong
Langer gezond en gelukkig leven door te bewegen, ademen en mediteren

Frank Adam
Prijs: € 25,99

Wat had je dan verwacht?Wat had je dan verwacht?
Jan Wolter Bijleveld

Hooggespannen verwachtingen horen bij de tijdsgeest. Inzicht krijgen in deze verwachtingen zorgt ervoor dat je meer veerkracht kunt ontwikkelen en je zelfkennis kunt vergroten. Wat had je dan verwacht? helpt je om je eigen verwachtingen én die van anderen beter te kunnen managen.

Het is fantastisch als alles gaat zoals verwacht, alleen valt de werkelijkheid soms tegen. Steeds is er een vaag gevoel van ‘dat kan beter’, maar hoe dan? Bekijk het eens op een andere manier: verken je verwachtingen.

Veel mensen verwachten nogal wat. Van werk, van hun relatie, van een studie, van het leven én van zichzelf. Meer inhoud, snellere groei of juist minder haast, meer uitdaging, meer duidelijkheid of grip. Ook hebben ze het gevoel dat er veel van hén wordt verwacht.

Wat had je dan verwacht? laat je stilstaan bij twee vragen: wat doen al die verwachtingen met jou, en wat doe jij met verwachtingen? Verwacht er geen wonderen van, laten we realistisch blijven, maar het geeft je zeker nieuwe inzichten in wat je kunt doen met keuzes, mogelijkheden, moeilijkheden en met het onverwachte.

Wat had je dan verwacht?
Prijs: €20,99

Mind & Body: StressMind & Body: Stress
Verminder stress met meditatie, ademhalingstechnieken en andere oefeningen

Van de kleinste uitdagingen tot de grootste crisissen, stress hoort nu eenmaal bij het leven. En al kunnen we vaak niet kiezen wat ons overkomt of wat er op ons afkomt, we hebben wel de keuze hoe we met deze ervaringen omgaan.

Ine Maes – holistisch coach, yoga en meditatie teacher – helpt je om de touwtjes weer in handen te krijgen. Ze geeft concrete tips en reikt je uiteenlopende oefeningen aan zodat je zelf kunt aanvoelen wat voor jou het beste werkt.

Met eenvoudige oefeningen kun je je stressproblemen aanpakken en zelfs op de meest uitdagende momenten merk je al al snel de voordelen hiervan.

De technieken in dit boek zijn heel toegankelijk én je kunt ze overal oefenen. Of je nu thuis of op kantoor bent, op je kind zit te wachten in de auto bij de muziekschool of in de trein zit. Je traint jezelf zodat je je meest ontspannen zelf kunt zijn met vol vertrouwen in de uitdagingen van het leven.

Mind & Body: Stress
Verminder stress met meditatie, ademhalingstechnieken en andere oefeningen
Ine Maes
Prijs: € 17,99

Hoe je vertrouwen kunt winnen met de methode van cold readingMensenkennis voor beginners
Hoe je vertrouwen kunt winnen met de methode van cold reading

‘Cold reading leert ons drie dingen: hoe we een gevoel van empathie kunnen creëren bij onze gesprekspartners, hoe we onszelf en onze medemens beter kunnen leren begrijpen, en dat wij mensen allemaal hetzelfde zijn.’
– Timon Krause

Mentalisten weten het al eeuwenlang: mensen zijn voorspelbaar. Timon Krause neemt je mee op een reis door de mysterieuze methode van cold reading: de kunst om, schijnbaar uit het niets, alles over de onbekende persoon tegenover je te weten te komen. Zo leer je hoe je op een heel natuurlijke manier het vertrouwen kunt winnen van mensen, zowel in je persoonlijke als in je professionele leven. Tussendoor deelt hij zijn persoonlijke, leuke spannende én vreemde ervaringen als mentalist.

Mensenkennis voor beginners
Hoe je vertrouwen kunt winnen met de methode van cold reading

Timon Krause
Prijs: € 19,99

Ziek gelukkiZiek gelukkig
Ruud ten Wolde

Ruud heeft het allemaal voor elkaar: een gewilde baan bij de televisie, een mooi huis in Amsterdam, een leuke relatie, twee Instagrammable katten en een fijn sociaal leven. O ja, en hij heeft kanker. Voor de derde keer. Ondanks zijn ziekte weet hij toch geluk te vinden in zijn leven. Hoe doet hij dat?

In Ziek gelukkig deelt Ruud zijn ervaringen over ziek en gezond zijn, soms pijnlijk en ontroerend, maar bovenal positief en vol levenslust, op zijn eigen onnavolgbare wijze. Hij vertelt wat hij geleerd heeft door zijn ziekte zodat ook jij geluk kunt vinden, wat je omstandigheden ook zijn.

Ruud ten Wolde (1992) had als kind maar één droom: bij de televisie werken. Op zijn negentiende had hij al een eigen tv-format bedacht, dat bij BNN uitgezonden werd. Hierna werkte hij voor en aan (de ontwikkeling van) diverse tv-programma’s. Inmiddels is Ruud helaas overleden.

Ziek gelukkig
Prijs: €21,99

LOVE REVOLUTIONLOVE REVOLUTION
Door jezelf te helen, heel je de wereld
Vind de weg terug naar verbinding, liefde en vrijheid
Nadja van Osch

In Love revolution leert Nadja van Osch je om juist in tijden van angst en verdeeldheid terug te keren naar liefde, vertrouwen en rust. Ze laat zien hoeveel van onze gedachten, overtuigingen en keuzes gebaseerd zijn op angst, vaak zonder dat we ons hiervan bewust zijn. Veel van deze gedachten die voortkomen uit angst zijn een illusie, terwijl liefde onze essentie als mens is.
Ze neemt je mee op de weg terug naar je authentieke zelf door het helen van onbewuste trauma’s en het herprogrammeren van jouw staat van zijn. Het is een boek dat inzicht geeft in de huidige situatie in de wereld, maar ook antwoord geeft op hoe wij als mens kunnen bijdragen aan de oplossing.

Nadja van Osch behaalde haar master in Business aan de Erasmus Universiteit, en begon daarna aan een PhD-onderzoek, naar hoe spiritualiteit en mindfulness kunnen bijdragen aan meer ethiek binnen bedrijven. Na een jaar koos ze er echter voor om hiermee te stoppen, om zich te richten op haar eigen spirituele reis en innerlijke transformatie.

Ze boekte een enkeltje Bali en richtte vanachter haar laptop haar succesvolle bedrijf op. In de zeven jaar dat ze nu ondernemer is, heeft ze duizenden vrouwen geholpen om weer verantwoordelijkheid te nemen over hun eigen leven en innerlijke trauma’s te helen door haar online programma’s, mastermind, events en podcast.

Na zes jaar in Bali te hebben gewoond, verblijft ze nu deels in Europa en deels op een minuscuul eilandje ten oosten van Nieuw-Zeeland waar haar man vandaan komt. Ze combineert haar passie voor een betere wereld en innerlijke transformatie en heling op haar Instagram-pagina en de Let Love Rule-podcast.

Nadja van Osch • Love revolution
Prijs: € 20,99

Welkom thuisWelkom thuis van Najwa Zebian

In haar prachtige non-fictiedebuut deelt Najwa Zebian haar revolutionaire concept van een huis in jezelf bouwen, waarmee ze je helpt om kwetsbaar te durven zijn en je kracht te herontdekken. Ze deelt voor het eerst haar persoonlijke verhaal op intieme wijze; over hoe zij Libanon moest verlaten door de oorlog, opgroeide als jonge moslimvrouw in Canada en door seksuele intimidatie vervreemd raakte van haar gemeenschap.

Aan de hand van haar eigen bewogen levensverhaal laat Najwa zien dat een thuis geen fysieke plaats is, maar een plek binnen jezelf. Een veilige haven waarnaar je ziel telkens weer terug kan komen. In deze gids leer je te bouwen aan de kamers van compassie, zelfliefde en vergeving, stilte, verdriet, verwarring, kwetsbaarheid en woede in dit huis, en creëer je zo het gevoel van veiligheid dat we soms zo missen.

Welkom thuis is geschreven op de poëtische, warme en krachtige wijze waar Najwa bekend om staat, en biedt een universele aanpak voor het helen van gebroken harten, het terugvinden van je identiteit en het geeft inzicht in mentale klachten.

Najwa Zebian (1990) is een Libanees-Canadese activist, auteur, spreker en docent. Ze schreef drie bestselling dichtbundels, behaalde haar PhD in Educational Leadership en richtte de Soul Academy op, waarmee ze anderen helpt om oude wonden te helen en hun authentieke zelf te durven zijn.

Welkom thuis van Najwa Zebian
Prijs: € 20,99

Dit vind je misschien ook leuk

Door op de site te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies ". Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren", dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten