11 tips voor een date met een veganist

11 tips voor een date met een veganist

Laatst geüpdatet op september 11, 2017 by Redactie

Steeds meer mensen besluiten veganistisch te leven en de kans is groot dat je in de dating wereld eens een veganist tegen het lijf loopt. Hoewel het daten met een veganist niet zoveel meer anders is dan daten met wie dan ook, zullen er nog wel enkele hobbels op de weg zijn, zoals de keuze van een restaurant of vechten over de ethiek van je favoriete lederen schoenen. Hier vindt je tips voor het daten met een veganist.

1. Doe wat onderzoek op internet voordat je op de date gaat.

2. Draag geen lederen kleding of accessoires op je eerste date, hij zal niet onder de indruk zijn.

3. Als jullie uit eten gaan kies dan het liefst voor een veganistisch of vegetarisch restaurant. Mochten jullie naar een gewoon restaurant gaan, bestel dan niet een grote biefstuk.

4. Klaag niet over het eten bij het restaurant, al vindt je het niets. Kies bij twijfel voor een groene salade of een smoothie.

5. Zeg nooit: “Je lijkt niet op een veganist” of “Ik had nooit gedacht dat je veganistisch was”

6. Zorg ervoor dat zijn manier van leven niet de hele tijd het onderwerp van julli gesprek is, maar je kunt wel vragen waarom hij veganistisch is gaan eten.

7. Probeer nooit zijn gedachten te veranderen.

8. Vraag nooit of hij wel genoeg eiwitten naar binnen krijgt.

9. Onthoud dat alles waarbij dieren negatief overkomen verboden onderwerpen zijn. En ja, ook de dierentuin of een hondenrace.

10. Weet dat als jullie uiteindelijk gaan samenwonen of trouwen je hiermee dagelijks geconfronteerd wordt en dat het moeilijk kan zijn met zo een man te leven als jij gewoon vlees blijft eten.

11. Probeer hem te zien zoals hij is, niet als een geïdealiseerde versie van hem.

Dit vind je misschien ook leuk