3 manieren om het plezier van recreatieve activiteiten te maximaliseren

3 manieren om het plezier van recreatieve activiteiten te maximaliseren

Iedereen is tegenwoordig zo druk dat je gemakkelijk denkt dat je tijd moet plannen om plezier te maken. Maar wees voorzichtig met hoe je dat doet, onderzoek toont aan dat planning het plezier kan ondermijnen als het niet goed wordt gedaan. Recent onderzoek laat zien hoe mensen tijd kunnen vinden voor ontspanning en het nog steeds leuk kunnen houden.

Deze drie sleutels worden aanbevolen:

1. Plan meer ruwweg. In een studie van vorig jaar vonden onderzoekers dat het plannen van recreatieve activiteiten minder leuk wordt omdat de strikte begin- en eindtijden het vrij stromende karakter verstoorden. Vanaf het moment dat je grenzen stelt aan een leuke activiteit, raak jezelf een deel van het plezier kwijt. Als je vrije tijd moet plannen, doe het slechts ruwweg. Stel dat je het “na het werk” doet in plaats van “om 18 uur”. Door een beetje bewegingsruimte toe te staan, verminder je de beperking die je voelt.

2. Vermijd harde stops. Plan niet iets dat je meteen moet doen na een vrijetijdsbesteding – zelfs als het een ander leuk evenement is. Je zal dan altijd naar de klok kijken en het gevoel hebben dat je minder tijd hebt om van de eerste activiteit te genieten. Je bent bang voor het leuke einde en moet het volgende doen in je schema.

3. Focus op het nu. Zelfs als er geen tijdsdruk is, kan de kennis van aankomende activiteiten je plezier verminderen van wat je nu doet. Je gedachten dwalen af ​​naar de volgende gebeurtenis. Wat je nu doet, kan gezien worden als gewoon een manier om naar de volgende activiteit te gaan, en niet als plezier op zichzelf. De sleutel tot het genieten van je vrijetijdsactiviteiten is om zoveel mogelijk in het moment te leven. Wees spontaan en leef niet volgens de kalender.

Dit vind je misschien ook leuk