3 stappen om thuis je eigen yoga retraite te creëren

3 stappen om thuis je eigen yoga retraite te creëren

Op een yoga retraite gaan is een prachtige kans om je diepgaand in je yoga-oefening te verdiepen, wat tijd te nemen om je met jezelf te verbinden, en therapeutische behandelingen zoals massage, detox of meditatie te ondergaan. Helaas is niet iedereen in staat om op een ​​retraite te gaan, dus waarom creëer je dan niet je eigen yoga retraite thuis? Hieronder drie stappen om dat te doen.

1. Zorg voor rust
Begin je dag door een voornemen in te stellen. Neem de tijd om echt met jezelf te zitten en af ​​te stemmen op wat je tijdens je retraite wenst te bereiken, en stuur naar die intentie liefdevolle energie toe om je te helpen. Voeg alles toe dat je inspireert, het helpt je te concentreren en herinnert je aan je intentie, zoals wierook, muziek, een kunstwerk of een gedicht. Voordat je je yoga-sessie begint, voeg een rustgevende activiteit toe, zoals een boek lezen of mediteren.

2. Zoek de juiste lessen
Omarm deze kans om je volledig in je favoriete stijl van yoga te onderdompelen of om een ​​nieuwe stijl van yoga in het comfort van je eigen huis te proberen. Dit is jou tijd om je eigen schema op te stellen en de leiding te nemen van wat er op dat schema wordt geboden op basis van jou behoeften.

3. Geniet van goed eten
In retraites worden heerlijke maaltijden aangeboden. Het creëren van dit aspect voor je thuis retraite kan een ander manier zijn om jezelf te voeden. Nadat je hebt besloten dat je je eigen maaltijden wilt maken, plan vooruit en zorg dat je alle ingrediënten hebt die nodig zijn zodat je op een ontspannende manier kunt koken of kook alle maaltijden een dag van te voren zodat je ze eenvoudig kunt opwarmen wanneer je honger hebt. Dit is een goede tijd om mindfulness naar je eten te brengen. Ervaar je maaltijden met alle vijf zintuigen. Let op de geur van elk item op je bord, proef de smaak van elke hap, luister naar het geluid, knapperig of stil, kauw rustig en neem even een tijdje om te pauzeren. Door dit te doen, kan je in verbinding komen met de bron van je eten en elke hap volledig waarderen.

Dit vind je misschien ook leuk