4 kenmerken die mensen relationeel verbinden

4 kenmerken die mensen relationeel verbinden

by Redactie

Laatst geüpdatet op maart 16, 2021 by Redactie

Het verlangen naar liefde houdt nooit op, hoe oud we ook zijn – en vooral in de tweede helft van het leven is het leuk iemand te vinden om samen van momenten te genieten. Het zoeken en vinden van liefde hangt af van het vermogen van mensen om met elkaar om te gaan. Maar wat houden relationele vaardigheden precies in? Hoewel het heel normaal is voor tieners en twintigers om dingen uit te proberen en zich te oriënteren bij het zoeken naar een partner, weten mensen van 50+ die in staat zijn tot relaties zeker wat goed voor hen is en wat er echt toe doet in een relatie. Hier vier kenmerken die mensen relationeel verbinden. Je bent …

1. Onafhankelijk

Mensen die een serieuze relatie willen zoeken iemand met wie ze een gelijkwaardig partnerschap kunnen aangaan. Je kunt jezelf realistisch inschatten en hebt geen overdreven verwachtingen. De andere mag niet beter zijn (bijvoorbeeld aantrekkelijker, beter verdienen), noch het geluk brengen dat je jezelf niet kunt geven. Daarom zoekt de persoon nooit naar Mr. of Mrs. Perfect, maar altijd naar Mr. of Mrs. Right. Omdat we alleen blij kunnen zijn met iemand die echt bij ons past.

2. Eerlijk

Eerlijk zijn tegen jezelf en anderen is een basisvereiste voor een succesvolle zoektocht naar een partner. Omdat alleen degenen die eerlijk zeggen wat ze zoeken en wie ze zijn (met alle eigenaardigheden, wensen, etc.) daadwerkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Wat overtuigend klinkt, kan niet altijd als vanzelfsprekend worden beschouwd. Dit geldt nu al voor de profielfoto (gebruik alleen actuele foto’s zonder filters) alsook voor de informatie in het profiel (leeftijd, lengte, gewicht, hobby’s, persoonlijke beschrijving, kinderen) en de datingintenties (vaste relatie of vrijblijvend flirten). De andere persoon kan jouw aanvaarden zonder aan zichzelf te twijfelen, en eerlijk weigeren als hij niet geïnteresseerd is.

Lees ook: 8 Tekenen dat je emotioneel behoeftig bent

3. Karakter

Wat is er mis aan het uiten van je interesse in de ander? Als de ander even geïnteresseerd is, kan het geluk zijn beloop nemen. Dit omvat ook het beleefd en betrouwbaar beantwoorden van e-mails en andere berichten. En als dat de ander bang maakt, is hij ofwel niet geïnteresseerd of heeft hij een probleem met nabijheid. Beide zijn geen voorwaarde voor een gezonde relatie. De zogenaamde benching-tactiek laat ook zien dat de bedoelingen niet serieus zijn. Conclusie: mensen die serieus zijn spelen geen spelletjes!

4. Ervaren in relaties

Betrouwbare 50-plussers hebben minstens één relatie die vijf jaar of langer heeft geduurd. Als het steeds weer niet lukt, komt dat waarschijnlijk door overdreven verwachtingen en niet omdat de juiste persoon er niet is geweest.

Dit vind je misschien ook leuk