4 Manieren om je kleine bedrijf te laten groeien

4 Manieren om je kleine bedrijf te laten groeien

Laatst geüpdatet op augustus 30, 2018 by Redactie

Een klein bedrijf laten groeien kan moeilijk zijn. Maar de hoop is nog niet verloren. In het Verenigd Koninkrijk wordt de kloof tussen mannen en vrouwen die een bedrijf opstarten steeds kleiner, wat meer eerlijke mogelijkheden creëert voor iedereen. Dat is dus des te meer reden voor jou om het percentage vrouwen met succesvolle startups te verhogen. Lees hier hoe je dat kan doen!

Goed Netwerken
Al lijkt het een goed idee om alles alleen te doen, het is totaal niet praktisch. Iedereen heeft hulp nodig, het maakt niet uit wie je bent. Vroeger was het zo dat als je weinig financiële middelen had, het aannemen van extra werknemers ondenkbaar was. Tegenwoordig ben je niet meer gedoemd om alleen te werken, ook als je weinig financiële middelen hebt.

Al is het belangrijk om goed personeel te hebben, het is ook net zo belangrijk om een goed netwerk op te bouwen. Het hebben van een goed netwerk kan jou positieve dingen bezorgen, van financiële ondersteuning tot positieve mond-tot-mond reclame in jouw industrie. Het is duidelijk een win-win situatie en je reputatie kan een sneeuwbaleffect creëren als je het netwerken goed aanpakt.

Werk/Privé Balans
Natuurlijk zijn de voordelen van een goed netwerk alleen te bereiken als je veel relaties bouwt met en tussen de geïnteresseerde partijen. Je moet er tijd in steken, toegewijd zijn en sociale vaardigheden hebben om een goede eerste indruk te maken. Een van de dingen die deze positieve eigenschappen in de weg kan liggen is een chaotisch privéleven.

Als je kinderen hebt dan zijn tijd en toewijding waarschijnlijk ver te zoeken. Begrijpelijk. Het laatste wat je dan wilt doen is nog met andere mensen socializen na een volle dag gespendeerd te hebben met de kinderen. Als je serieus overweegt een bedrijf te beginnen dan moet je overgaan op een andere strategie. Overweeg om je partner om hulp te vragen met de opvang van de kinderen, organiseer je tijd met behulp van een agenda of zoek een oppas zodat jij ongestoord kunt werken aan je startup.

Fondsen Werven
Startups berusten niet langer alleen op klanten. Om te beginnen krijgen kleine bedrijven te maken met kleine transacties en overeenkomsten met klanten. Daarom moet je een manier vinden om je financiën te verhogen en hoe sneller je je dat voor elkaar krijgt hoe beter. Steek je handen uit de mouwen en ga ervoor!

Bijvoorbeeld Funding Options kan jou helpen bij het vinden van de juiste kredietverstrekkers en ze erkennen dat kleine bedrijven ook de ruggengraat zijn van de Nederlandse economie. Jouw geld situatie kan hun prioriteit worden. Funding Options heeft een uitmuntende reputatie opgebouwd in het Verenigd Koninkrijk en wordt als ‘Uitstekend’ bestempeld in het land dat bekend staat om zijn zakelijk inzicht. Simpel gezegd, je kan hiermee niet de fout in gaan.

Een Onderneming, Geen Hobby
Er is een verschil tussen een eigen onderneming en het hebben van een shop op Etsy, alhoewel beide een goede manier zijn om geld te verdienen van je passies. Maar de startup vergt wel een beetje meer zakelijk inzicht en het brengt meetings, wetten, regelgeving en financiële controles met zich mee. Het is niet niks.

Je hobby was misschien een sterk beginpunt maar het zal niet het enige zijn waar je je mee bezig houdt tijdens het opstarten en onderhouden van je bedrijf. Als je houdt van dingen maken, dat is geweldig, maar niet alle hobby’s hoeven omgezet te worden in grote bedrijven. Als je dit begrijpt en nog steeds je eigen startup wil ga ervoor en geef het alles wat je hebt. Succes!

Dit vind je misschien ook leuk