4 tips voor de zon tijdens wintersport

4 tips voor de zon tijdens wintersport

Laatst geüpdatet op september 11, 2017 by Redactie

Door de kou op een wintersportvakantie smeren mensen zich minder snel in en merken vaak te laat dat de huid verbrandt. In de bergen is de lucht vaak schoner en helderder en daardoor de UV-straling sterker, ook als de zon zich niet laat zien. Verse sneeuw weerkaatst wel 90% van de straling en dat zorgt voor een intense blootstelling aan UV – straling. Al deze factoren samen zorgen ervoor dat een onbeschermde huid snel verbrandt, en dat het risico op huidkanker wordt vergroot. Daarom hebben we hier 4 tips van KWF Kankerbestrijding.

1: Zorg dat de huid niet verbrandt. Zonverbranding van de huid, vooral op jonge leeftijd, is een grote risicofactor voor het krijgen van huidkanker.

2: Smeer je huid een half uur voordat je de piste op gaat in met minimaal factor 30.

3: Herhaal het insmeren iedere 2 uur. Door transpireren en het op- en afdoen van je skibril of haarband verdwijnt de crème van je gezicht. Regelmatig opnieuw smeren is daarom belangrijk.

4: Gebruik een vette zonnebrandcrème voor de wintersport. Een product op waterbasis – zoals de meeste zomerse anti-zonnebrand – bevriezen op de huid in de kou. Wintersportcrèmes bevatten daarom veel vetten, waardoor ze ook goed smeerbaar blijven bij lage temperaturen. Bovendien voorkomen deze crèmes uitdroging van de huid; dat gebeurt snel als het koud is.

Dit vind je misschien ook leuk