4 boeken om je carrière een boost te geven

4 boeken om je carrière een boost te geven

Laatst geüpdatet op september 16, 2017 by Redactie

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe baan of gewoon hogerop wilt komen in je huidige carrière, er zijn tal van boeken op de markt met advies die je kunnen helpen. We zetten hier de 4 nieuwste op een rij.

Elke dag champagne - Handboek voor de vrouwelijke leiderElke dag champagne – Handboek voor de vrouwelijke leider
Vrouwelijk leiderschap is hard nodig. Want typisch vrouwelijke leiders bieden professionals wat ze nodig hebben in tijden van grote veranderingen: autonomie, feedback, coaching en sociale steun. Maar vrouwen in leidinggevende posities hebben vaak moeite om overeind te blijven en om het vol te houden. Annemarijke van Etten schreef Elke dag champagne, handboek voor vrouwen die starten met leidinggeven. In dit boek ontdek je hoe je je vrouwelijke energie optimaal kan inzetten om je eigen stijl te ontwikkelen en een goede leidinggevende te worden: empathisch, duidelijk én resultaatgericht. Tegelijk is het een praktisch boek voor de startende leidinggevende. Hoe benut je je eerste 100 dagen optimaal? Welke stijl van leidinggeven kies je? Hoe haal je het beste uit je team? En hoe houd je werk en privé in balans? Dossieropbouw en het leiden van vergaderingen komen aan de orde, net als het samenstellen van je team en het beoordelen van medewerkers.

Elke dag champagne helpt je om je successen te vieren en biedt talloze adviezen om de dagelijkse uitdagingen van het leidinggeven aan te gaan. Vier doorgewinterde vrouwelijke leiders vertellen openhartig over hun belangrijkste valkuilen en inzichten.

Elke dag champagne
Handboek voor vrouwen die starten met leidinggeven
€ 20

De grit-factorDe grit-factor
Waarom hebben getalenteerde mensen vaak moeite om hun doelen te bereiken terwijl minder begaafde individuen soms zonder slag of stoot verbazingwekkende prestaties leveren? Op basis van haar eigen verhaal als dochter van een wetenschapper die zich vaak beklaagde over haar vermeende gebrek aan intelligentie, beschrijft Angela Duckworth haar loopbaan door het onderwijs, de consultancybusiness en de neurowetenschap. Het leidde tot de hypothese dat werkelijk succes vooral ontstaat door een speciale mix van volledige overgave en de vastberadenheid om te werken aan je langetermijndoelen: grit. In dit boek doet Duckworth, winnaar van de prestigieuze MacArthur Fellowship, haar theorie uit de doeken en helpt ze iedereen om hun eigen grit-factor te bepalen aan de hand van zes kernwaarden: hoop, inspanning, precisie, passie, rituelen en prioriteiten. De grit-factor gaat voorbij aan clichés als ‘succes is vooral hard werken’ en biedt een frisse en motiverende manier om zelf ongekende resultaten te behalen.

De grit-factor
€ 19,99

10 gezonde werkgewoontes10 gezonde werkgewoontes
Gezond leven, je energiek voelen en optimaal presteren, we willen het allemaal. Toch lukt het lang niet iedereen. Fysiotherapeut Rogier van Hoorn ziet steeds meer professionals uit balans raken. Hij ontwikkelde een verandermodel, waarbij hij gebruik maakte van de ervaringen van topmanagers uit het bedrijfsleven. In zijn boek 10 gezonde werkgewoontes laat Rogier van Hoorn zien hoe je vitaal blijft onder stress en hectiek, thuis en op het werk. De auteur geeft praktische tips en een model om je gedrag blijvend te veranderen. In het boek beschrijft hij hoe je je dromen in kleine stapjes wél kunt bereiken, door haalbare doelen te stellen en er “kleine gewoontes” van te maken. ‘Een kleine gewoonte is bijvoorbeeld een korte wandeling maken na de lunch. Als je dat dagelijks doet, wordt het routine. Dan heb je er geen wilskracht meer voor nodig maar is het net zoiets als tanden poetsen.’

10 gezonde werkgewoontes geeft inzicht in je energiebalans en helpt je om vast te stellen welke energiebronnen zijn verstoord en hoe je op basis daarvan je prioriteiten kunt stellen en gezonde gewoontes kunt creëren. Het boek is daarom ook te gebruiken als periodieke vitaliteitscheck. Compleet met oefeningen op kantoor, recepten en slaaptips.

€ 17,50

De ConflictloodsDe Conflictloods
‘1 op de 6 werknemers heeft last van ongewenste omgangsvormen zoals pesten, discriminatie en seksuele intimidatie op het werk. Bij ruim een derde van deze groep werknemers leidt dit tot burn-out klachten. Dat betekent vaak extra verzuim, een slechte sfeer op het werk en verminderde betrokkenheid van werknemers. Meningsverschillen zijn overal, maar zodra meningsverschillen uitlopen in conflicten, pesten en het verzieken van de onderlinge sfeer is actie geboden. In dit boek wordt een nieuw idee gepresenteerd: de Conflictloods – een medewerker in een bedrijf die naast zijn of haar ‘gewone’ werk ook een bijzondere rol heeft in het voorkomen, tegengaan en oplossen van escalerende meningsverschillen of pestgedrag. De win-winsituatie bij inzet van een interne Conflictloods is groot: bedrijfsprocessen ondervinden minder hinder van interpersoonlijke belemmeringen en het daardoor ontstane ziekteverzuim neemt af.

€ 29.90

Dit vind je misschien ook leuk