5 dingen om te weten voordat je begint aan een volgende relatie

5 dingen om te weten voordat je begint aan een volgende relatie

Laatst geüpdatet op september 11, 2017 by Redactie

Relaties kunnen moeilijk zijn, maar ook een van de gelukkigste tijden in het leven. Om dit geluk te ervaren, moet je bereid zijn om in een relatie aanwezig te zijn. Als je echt klaar bent voor een relatie, zal het alles een stukje makkelijker maken. Hier zijn vijf dingen om te weten voordat je begint aan een volgende relatie.

1. Ken je eigenwaarde – Veel te vaak blijven we in relaties die minder bevredigend zijn, omdat we onszelf niet waarderen. Een fundamentele verandering treedt op zodra je je realiseert wat je waard bent en wat je verdient in een partner. Als je eenmaal begint te geloven dat je iets diep vervullends verdient, zul je nooit met minder genoegen nemen.

2. Weten hoe lief te hebben met een open hart – Liefdevol zijn met een open hart betekent kwetsbaarheid omarmen. Het is in wezen jezelf open stellen met de mogelijkheid om pijn te ervaren. Maar dit kan iets moois worden. Als je bang bent om je open te stellen, kan je niet dicht bij de andere komen.

3. Weet hoe je medelevend moet zijn – Het vermogen om lijden te herkennen en mededogen te bieden is van vitaal belang voor een wederzijdse ondersteunende relatie. Door te luisteren met een open hart en geest, kunnen we gemeenschappelijkheden in elkaars verhalen vinden en mededogen en liefde bevorderen.

4. Ken je sterke en zwakke punten – Het herkennen en begrijpen van onze beperkingen stelt ons in staat om eraan te werken en partners te vinden die ons zullen aanvullen. Hoewel het moeilijk kan zijn, is het toch van belang dit te weten.

5. Weet wat het is om alleen te zijn – Maar al te vaak richten we ons op een romantische relatie, omdat we bang zijn om alleen te zijn, en omdat het gemakkelijker is om de goedkeuring van iemand anders te krijgen. Als resultaat gaan velen onder ons van relatie naar relatie, zonder te begrijpen waarom de vorige relatie niet werkte. Weten wie je alleen bent is het grootste geschenk dat je jezelf kunt geven. Het trekt je weg van het comfort van een relatie en je kunt jezelf de ruimte geven om uit te vinden wat je gelukkig maakt.

Dit vind je misschien ook leuk