5 manieren om die lege hoek in de woonkamer te decoreren

5 manieren om die lege hoek in de woonkamer te decoreren

Laatst geüpdatet op februari 23, 2024 by Redactie

Soms heb je een hoek in de woonkamer waarvan je niet zeker weet wat je ermee moest doen, en laat je het leeg.  Als je het eenmaal hebt gedecoreerd, zul je je realiseren dat het een groot verschil maakt. Heb jij ook zo’n hoek in huis waar je geen raad mee weet? We delen hier 5 manieren om die lege hoek in de woonkamer te decoreren.

Een toevluchtsoord voor lezers

Een stoel met veel kussens, een kleine bijzettafel en een stapel slim ontworpen planken erboven met een leeslampje aan de onderkant van de onderste plank, en je hebt meteen een saaie hoek veranderd in een heerlijk knus toevluchtsoord om je terug te trekken. Als je graag leest (of als je een techliefhebber bent), waarom zou je dan niet een rustig hoekje aanwijzen als jouw bibliotheek, weg van de afleiding van de tv?

Lees ook: Zo decoreer je de woonkamer met planten

Een groene oase

Kamerplanten kunnen een kamer levendiger maken en je gevoel van welzijn verbeteren. Zolang het niet te donker is, kan een hoek een geweldige plek zijn om een ​​kleine groene oase te creëren, zelfs in een modern of minimalistisch ontwerp. Grote exotische planten of iets ongewoons, zoals een grote cactus of een enkele elegante orchidee, kunnen een ruimte direct transformeren.

Een miniatuurkunstgalerie

Je hebt geen enorme lege muur nodig om kunst te laten zien. Een hoek kan dienen als een plaats om een ​​opvallend kunstwerk te positioneren – kunst die de voorbijganger op zijn weg doet stoppen. Hoeken zijn ook ideaal voor driedimensionale kunst zoals porselein of kleine sculpturen (en ze fungeren ook als een toevluchtsoord voor kwetsbare stukken en bieden aan twee kanten stevige bescherming!). Verlichting is van vitaal belang als je kunst in een hoekruimte wilt presenteren, dus let op hoe schaduwen vanuit verschillende hoeken komen om het beste resultaat te bereiken dat ervoor zorgt dat de focus op het kunstwerk blijft.

Een eigenzinnig stuk

Een jukebox uit de jaren 60, een Victoriaanse brievenbus… eigenzinnige stukken zijn ideaal in hoeken. Ze zijn onverwacht, ze zijn leuk en ze laten je persoonlijkheid en je individualiteit zien. Het zijn meestal grote, imposante stukken die de kamer zouden domineren als je ze in het midden van de leefruimte zou plaatsen. Hoewel dit misschien het effect is dat je zoekt, is een hoekruimte praktischer, vooral als het item iets is dat gasten zou laten struikelen als het in het midden van de kamer wordt geplaatst! Geef het een eigen ruimte – creëer de hoek rond het item, opnieuw met behulp van slimme verlichting en decoratieve muurkunst die de aandacht vestigt op het belangrijkste kenmerk.

Lees ook: 5 tips voor het inrichten van een kleine woonkamer

Een praktische opbergruimte

Hoeken hoeven geen ‘verspilde ruimte’ te zijn. Een mooie ladekast is een perfect hoekstuk, net als eenvoudige, minimalistische planken. Perfect voor het opbergen van allerlei producten, en het houd je woonkamer overzichtelijk. Deze ladekasten maken maximaal gebruik van de ruimte door gebruik te maken van hoogte in plaats van diepte of breedte.

Dit vind je misschien ook leuk