5 manieren waarop je andere mensen je huwelijk laat verpesten

5 manieren waarop je andere mensen je huwelijk laat verpesten

Laatst geüpdatet op september 11, 2017 by Redactie

Het huwelijk is vaak al moeilijk genoeg, maar zou een stukje makkelijker zijn als andere mensen zich er niet mee zouden bemoeien. Helaas komt het nog vaak voor dat mensen dit doen, wat er voor zorgt dat de relatie eronder kan lijden. Laat jij andere mensen je relatie verpesten? Hier zijn vijf manieren waarop je andere mensen je huwelijk zou kunnen laten verpesten:

Het vergelijken van je echtgenoot met anderen
Misschien is je man niet zo goed in huishoudelijke klussen als de man van je vriendin of doet hij niet zoveel met de kinderen, maar vergelijken doe je niet! Punt! Je bent met hem getrouwd om wie hij is, niet wie hij zou kunnen zijn. Kijk naar zijn sterke punten, niet naar de mindere.

Proberen te leven naar de verwachtingen van anderen
Dit probleem wordt deels gestimuleerd door sociale media. Je ziet bijvoorbeeld foto’s van een oude vriendin die net een baby heeft gehad, of er wordt gevraagd wanneer jullie aan kinderen beginnen. Als jij en je man hebben afgesproken om te wachten, moet je je niet onder druk laten zetten. Laat de meningen en wensen van anderen geen wig drijven tussen jou en je echtgenoot.

Laat je prioriteit niet bij anderen liggen
Als je getrouwd bent, moeten jij en je man elkaar altijd op de eerste plaats zetten. Ga niet met die vriendin de stad in, of werk niet elke avond laat door, als je afspraken met je man hebt. Tijd doorbrengen met je partner moet op de eerste plaats staan.

Meer op anderen leunen dan op je man
Jij en je man zijn een team. Je maakt beslissingen met elkaar, je vertrouwt elkaar, en je steunt elkaar in moeilijke tijden. Soms is het misschien makkelijker om deze dingen te doen met een vriendin, ouder, broer of zus, maar dit zal je partner het gevoel geven dat hij nutteloos is. Als je vaker wendt tot anderen dan tot je man, daag je het huwelijk uit. Vertrouw op hem voordat je naar anderen gaat.

Anderen fouten laten bepalen
Sommige mensen zullen je graag wijzen op de ‘fouten’ die ze zien in je man. Laat andere mensen, wie dan ook, je partner niet bekritiseren. Het is niet aan hen om hierover te gaan. Als de dingen werken voor jou en je man, is het niet aan iemand anders om te zeggen wat hij fout doet.

Dit vind je misschien ook leuk