5 redenen voor een Digitale Detox

5 redenen voor een Digitale Detox

Ping! Piep! Tring! In een wereld waar we constant gebombardeerd worden met e-mails, meldingen op sociale media en andere afleidingen – wil je soms niet gaan waar niemand je naam kent? Een digitale detox voor 1 dag is hierop het antwoord. Neem een dag om te ontspannen, na te denken, naar buiten te gaan en contact te maken met dierbaren. Hier zijn vijf redenen om een digitale detox te nemen om te ontkoppelen en te ontspannen en wat ons leven kan verbeteren:

Gezondheid
Of het nu door passieve observatie of actieve betrokkenheid gaat, we worden voortdurend geconfronteerd met een spervuur ​​van negativiteit op e-mail en sociale media. Aan het ontvangende einde zijn van constante woede, stress of andere negativiteit, leidt tot giftige neurochemische reacties in het lichaam.

Lees ook: Ben je verslaafd aan Social Media? 6 vragen die je jezelf moet stellen!

Bovendien besteden vele mensen thuis tijd aan het beheren van werk e-mail. De stress rond verwachtingen om de klok rond te werken, kan je moe maken. Loskoppelen kan helpen. Onderzoeken hebben aangetoond dat minder tijd besteden aan social media zorgt voor een opmerkelijke toename in levenstevredenheid en positieve emoties.

Creativiteit
Veel onderzoek – en veel spirituele en filosofische systemen – suggereren dat het loskoppelen van dagelijkse zorgen en tijd doorbrengen in eenvoudige reflectie en contemplatie essentieel zijn voor gezondheid, gezond verstand en persoonlijke groei. In feite suggereert psychologisch onderzoek dat niets doen essentieel is voor creativiteit en innovatie, en de schijnbare inactiviteit van iemand kan feitelijk nieuwe inzichten, uitvindingen of melodieën cultiveren. Albert Einstein stond erom bekend om uren in de ruimte te staren in zijn kantoor.

Lees ook: Redenen waarom je je relatie van social media zou moeten houden

Relaties
Een van de gemakken van computers is de mogelijkheid om op een toetsenbord te tikken en antwoorden op bijna alles te eisen – wiskundige vergelijkingen, filmweergave-opties, de zin van het leven – in een oogwenk. De onmiddellijke voldoening die hierbij gepaard gaat geeft ons soms een antwoord voordat we de vraag zelfs hebben ingevuld – wat ons ertoe kan brengen onrealistisch te verwachten dat mensen net zo snel in het echte leven aan onze verlangens zullen voldoen. Het corrumpeert onze interactie met mensen. We beginnen het recht te krijgen om al onze impulsen onmiddellijk te bevredigen. Het feit dat technologie op afroep beschikbaar is, betekent niet dat mensen dat ook zijn. Niemand kan zo leven.

Empathie
Face-to-face interactie bevat een aantal non-verbale signalen, zoals gezichtsuitdrukkingen, gebaren en oogcontact, maar online wordt je gereduceerd tot één mediumtaal. Dat bemoeilijkt echt de communicatie.
Neem bijvoorbeeld het historische medium voor het schrijven van brieven. Pen op papier zetten houdt meestal in dat je de tijd neemt om na te denken, gedachten helder te krijgen en “rollenspel” te oefenen (gedachten vanuit het oogpunt van de lezer onderzoeken) met de verwachting dat een brief jarenlang in een doos bewaard blijft en gekoesterd zal worden. E-mailcommunicatie degradeert dat alles.

Lees ook: Waarom is Facebook zo moeilijk te weerstaan?

Eenzaamheid
Online winkelen en sms’en betekent dat je nooit face-to-face hoeft te communiceren met andere mensen. En zelfs groepsactiviteiten, zoals het bijwonen van een concert maar het bekijken tijdens het opnemen via een klein telefoonscherm, kunnen worden ontsierd door technologie.

Ons vermogen om elke voorbijgaande gedachte, verlangen of emotie uit te zenden naar honderden verspreide individuen is uniek in de menselijke geschiedenis en de menselijke psychologie, maar onderzoek toont aan dat op geen enkel moment in onze geschiedenis zoveel mensen hebben gemeld eenzaam te zijn.

Dit vind je misschien ook leuk