5 redenen om eens te kiezen voor een Noorse skibestemming

5 redenen om eens te kiezen voor een Noorse skibestemming

Laatst geüpdatet op september 25, 2017 by Redactie

Als we op wintersport gaan, kiezen we vaak voor de bekende wintersport gebieden zoals Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Maar heb je weleens aan Noorwegen gedacht? Skiën is voor Noren hetzelfde als fietsen voor Nederlanders: onderdeel van het leven. Deze mindset maakt Noorwegen bij uitstek geschikt voor een wintersportvakantie met de hele familie. Niet alleen skiën kids er gratis, maar ook bieden Noorse wintersportgebieden als Skeikampen en Voss en Myrkdalen in Fjord-Noorwegen sneeuwzekerheid, rustige pistes en authentieke accommodaties vlak naast de piste op slechts een paar uur reizen vanaf Nederland. Dus wil je eens iets anders? Hierbij vijf redenen waarom je dit jaar voor een skivakantie in Noorwegen moet gaan!

1. Sneeuwzekerheid en lang wintersportseizoen
Hoewel klimaatveranderingen wereldwijd van invloed zijn, hebben de Noorse skigebieden zelden te kampen met te weinig sneeuw. De hoge sneeuwzekerheid en de goede kwaliteit van de Noorse sneeuw bieden een gouden combinatie die garant staat voor ultiem wintersportplezier. En de periode heb je voor het uitkiezen; vele Noorse skibestemmingen bieden zowel met Kerst als Pasen goede skicondities met een winterseizoen dat loopt van november tot mei.

2. Winterparadijs voor families met kinderen
Kinderen zijn koning in de Noorse skicentra. Overal skiën kinderen tot acht jaar gratis en krijgen ze kosteloos een helm aangeboden. Bovendien zijn de Noorse skiresorts voorzien van kinderfaciliteiten als crèches, spelactiviteiten en afgebakende ruimtes waar kinderen in alle rust hun skikunsten kunnen oefenen.

3. Ski-in/ski-out accommodaties met zelfcatering
Vele accommodaties, zowel hotels als berghutten, zijn direct gelegen aan de piste. Je ski-dag begint dus meteen voor de deur, wat extra fijn is voor de kids. Daarnaast kun je bij de meeste accommodaties kiezen voor zelfcatering, zodat je gemakkelijk de kosten laag houdt. De authentieke look van de Noorse accommodaties maken de knusse winterbeleving natuurlijk helemaal compleet.

4. Rust en ruimte
Ga je in Noorwegen skiën, dan hoef je je geen zorgen te maken om volle pistes. Ongerepte natuur en ruime, uitgestrekte pistes kenmerken het landschap. Dus geen rijen of drukke liften, maar enkel besneeuwde berg- en boomtoppen om je heen en krakend verse sneeuw onder je latten.

5. Goede bereikbaarheid
Ook in de winter is Noorwegen gemakkelijk en snel bereikbaar. Vanaf Amsterdam vlieg je dagelijks in minder dan twee uur naar Noorse hubs als Bergen en Oslo. Heb je het niet zo op het vliegtuig? Pak dan met de auto de Fjord Line ferry die je vanaf het Europese vasteland naar Stavanger of Bergen in Fjord-Noorwegen brengt. Vanuit Oslo zijn de meeste Noorse skigebieden binnen vier uur te bereiken met de auto. Ook zijn er goede trein- en busverbindingen met de grote skigebieden.

Kijk voor meer informatie op Visit Norway.

Dit vind je misschien ook leuk