5 sieraden hacks die je moet kennen

5 sieraden hacks die je moet kennen

Er is niets frustrerender dan je favoriete ketting onderaan je sieradendoos vinden in een verwarde hoop. Of je merkt dat je geliefde armband zijn glans heeft verloren. Maar maak je geen zorgen. We hebben hier vijf hacks die ervoor te zorgen dat je nooit meer een sieradencrisis krijgt.

Maak je favoriete ketting los met babypoeder
Probeer de knoop niet los te maken en ga in pak in plaats daarvan direct de babypoeder. Leg je ketting op een schone plaat, strooi babypoeder op de knoop en de knoop wordt een stuk losser en kan met een naald worden ontward. Vergeet niet om het na te spoelen in warm water en milde zeep, voordat je het droogt.

Bespaar geld en maak je zilver schoon door producten uit je keuken te gebruiken
Vergeet zilverpoets of naar een juwelier gaan. In plaats daarvan krijg je die schittering terug in je sieraden met items uit je keuken. Pak een keramische kom en plaats daar aluminiumfolie in met de glanzende zijde naar boven. Vul de kom vervolgens met water, een theelepel bakpoeder, een theelepel zout en een scheut witte azijn. Plaats vervolgens het zilver gedurende vijf minuten in het mengsel. Dit recept zal de glans terugbrengen in je sieraden. Gebruik deze methode niet voor zilveren sieraden met edelstenen, omdat deze hierdoor kunnen worden beschadigd.

Zo maak je een armband vast als er niemand in de buurt is om te helpen
Alleen al het vastzetten van de sluiting op een armband kan heel frustrerend zijn – net als je het gaat aanpakken, glijdt één uiteinde van je pols en moet je helemaal opnieuw beginnen. Nou, niet meer. Gebruik een paperclip om je armband snel en gemakkelijk vast te maken. Steek de clip gewoon door het rondje en sluit deze samen met je andere hand. Gemakkelijk!

Hoe voorkom je dat je sieraden in de knoop raken als je op reis gaat
Het voorkomen dat je ketting of armband in de knoop raken tijdens je reis kan erg lastig zijn. Je kunt echter klitten voorkomen door je sieraden door een rietje te rijgen en de sluiting te sluiten.

Voorkom dat lang haar vast komt te zitten in je kettinggesp
Lang haar hebben dat constant vast zit in een halssieraad is irritant. Het enige wat je hoeft te doen om dit te stoppen, is een klein stuk aquariumbuis kopen bij een dierenwinkel, een stukje afsnijden om de gesp te bedekken, het vervolgens op de ketting schuiven en de gesp afdekken zodra deze is vastgemaakt.

Dit vind je misschien ook leuk