5 snelle en gemakkelijke tips voor zelfgemaakte lekkernijen

5 snelle en gemakkelijke tips voor zelfgemaakte lekkernijen

by Redactie

Het zouden de feestdagen niet zijn zonder een bord warme, zelfgemaakte lekkernijen om te delen met dierbaren. Om het bakken dit jaar van goed naar geweldig te maken, deelt chef-kok Amaury Guichon van School of Chocolate vijf snelle en gemakkelijke tips die gegarandeerd je koekjes en andere gebakken producten naar een nieuw niveau zullen tillen. Volg ze en je kunt niet fout gaan.

1. Om het aroma van je deeg (sable/crumble/koekjes, enz.) verder te ontwikkelen, kun je notenpoeder roosteren en afkoelen voordat je het in het deeg verwerkt.

2. Een belangrijk ingrediënt in gebak is vanille. Als je de binnenkant van de boon hebt gebruikt, droog je de boon en maal je hem met een keukenmachine. Voeg het dan toe aan de kristalsuiker (de boon is net zo smaakvol als het kleine zwarte zaadje erin). Je hebt nu je eigen vanillesuiker die je kunt gebruiken als vervanging voor gewone suiker in je volgende recept.

3. Als je fan bent van suikerkoekjes, om de algehele kwaliteit van je deeg te verhogen, maak het dan altijd de dag van tevoren en bewaar het een nacht in de koelkast. Alle droge ingrediënten nemen het vocht op en het deeg wordt gelijkmatiger tijdens het bakken.

4. Als je een dun laagje “sneeuw” op je kerstcreaties wilt strooien, meng dan 32 gram aardappelzetmeel met 130 gram poedersuiker. Het aardappelzetmeel zorgt ervoor dat de suiker langer meegaat zonder te smelten.

5. Volg het onderstaande recept om je kerstcreatie af te werken met de “perfecte” slagroom. De mascarpone verhoogt het vetgehalte in de room, waardoor het zoete vanillearoma intenser wordt, en het geeft je elke keer weer een perfect randje in je piping.

Slagroom Recept

75 g mascarpone
500 g slagroom
50 gram vanillesuiker
1 theelepel vanille-extract

School of Chocolate is nu te zien op Netflix.

Dit vind je misschien ook leuk