5 stappen om verbinding met jezelf te maken tijdens de vakantie

5 stappen om verbinding met jezelf te maken tijdens de vakantie

Voor kinderen is op vakantie gaan iets magisch. Als je ouder wordt zijn de zaken een beetje anders. Hoewel je nog steeds uitkijkt naar je vakantie, kun je niet optimaal genieten zoals je als een kind deed, omdat je takenlijst van alle taken die je moet uitvoeren voordat je vertrekt, je daarvan af houdt. Als je dan eindelijk op je bestemming aankomt, merk je dat je nog steeds aan het werk denkt, of aan de hondenoppas, of dat je iets bent vergeten. Voordat je het weet, zijn er enkele dagen verstreken voordat je je volledig kunt ontspannen en in de vakantiemodus kunt vallen. Maar toch zit er ergens in je, nog steeds dat speelse kind. Vakantie kan de optimale tijd zijn om verbinding te maken met dat deel van jou. Volg deze vijf stappen om het gemakkelijker te maken:

1. Laat verantwoordelijkheid gaan
Als je de politieagent, verpleegster en entertainer bent, hoe kun je dan genieten? Neem in ieder geval een dag of twee aan als een niet-verantwoordelijkheidsdag. Als het kan, geef de verantwoordelijkheid dan aan een andere volwassene die bij je is. Leg uit dat de aangewezen dag je vrije dag is en dat er geen problemen of obstakels op je bord zullen komen. Geef jezelf toestemming om alleen te ontbijten of lekker een heel boek te lezen. In het geval dat je de verantwoordelijkheid niet aan een andere volwassene kunt geven, geef de kinderen dan een beetje meer speling dan normaal, dan kun je wat “ik” -tijd hebben. Of denk na over het inhuren van een babysitter voor een middag. De meeste hotels hebben ter plaatse kinderopvang of babysitters te huur.

2. Doe wat maffe dingen
De maatschappij dwingt je om op een bepaalde manier te handelen in sociale normen. Sommige van die regels kun je uit het raam gooien op vakantie. Je zult waarschijnlijk die vreemde mensen die je daar ziet nooit meer zien, dus je kunt het je veroorloven om een ​​beetje gek te doen. Als je accommodatie vertier biedt, dans dan als er een bandje speelt, of doe mee met watersport activiteiten. Er zijn keuzes zat. Stel jezelf de vraag: “Wat zou ik doen toen ik klein was?” Sta toe dat je bent zoals je als kind was, en je zult heel veel lol hebben.

3. Probeer iets nieuws
Als je weg van huis bent, op een afgelegen plek, kun je meer een risiconemer worden. Profiteer van deze tijdelijke vrijheid van remmingen om iets nieuws te proberen: ga parasailen, neem surflessen of ga duiken. Laat je zelf gaan en alle redenen waarom je die dingen niet zou moeten proberen los. Omarm de filosofie, YOLO (You Only Live Once), ook al is het maar voor een dag. Als je toe aan je avontuurlijke kant geeft, voel je je opgewonden en zie je het leven vanuit een ander perspectief. Daarbovenop zul je een geweldig verhaal te vertellen hebben wanneer je terugkeert.

4. Speel
Weet je nog de tijd voordat alle verantwoordelijkheid kwam? Je nam deel aan die partij strandvolleybal en speelde voetbal. Haal jezelf uit de doelgerichte mindset en spring in de vrije speltijd, waar je niet naar een klok kijkt of je zorgen maakt over het volgende moment. Spelen kan je creativiteit op enorme manieren ontsluiten. Je ziet dingen vanuit een breder perspectief. Tijdens het spelen, krijg je een idee van de diepere betekenis van het leven. En wanneer je weer aan het werk gaat, kun je proberen dit diepere inzicht in je dagelijkse beslissingen toe te voegen.

5. Wees aanwezig
Het kan moeilijk zijn om altijd aanwezig te zijn als je je zorgen maakt over verplichtingen thuis of altijd bent verbonden met je telefoon. Tenzij je dringende problemen hebt waarvoor je e-mails, sms-berichten of sociale media moet blijven controleren, moet je je telefoon opbergen. Stel een automatisch afwezigheidsbericht in en als er iets opduikt, stel jezelf dan de vraag: “Kan dit wachten?” De kans is groot dat dit kan. Als de wereld niet om je heen zal neerstorten door er niet naar te luisteren, laat het dan gaan.

Dit vind je misschien ook leuk