5 stappen om een vreemde te benaderen

5 stappen om een vreemde te benaderen

Het kost veel lef om een ​​vreemde persoon te benaderen en te beginnen praten. Maar er zijn momenten waarop je direct moet handelen, anders zie je die persoon waarschijnlijk nooit meer. Met onderstaande stappen laten we je zien hoe je dat doet, waar je ook bent.

1. Haal diep adem
Diep ademhalen zal je helpen je zenuwen te kalmeren en ontspannen! Het zal ook helpen je lichaamstaal te verbeteren, wat een waardevol hulpmiddel is bij het succesvol communiceren met anderen.

2. Maak oogcontact
Lach met je ogen! Ja, het is mogelijk en het is iets dat je kunt oefenen. Ga voor een spiegel staan ​​en bedek je mond met een stuk papier. Begin met het maken van gezichten om verschillende gemoedstoestanden weer te geven (blij, verdrietig, boos etc.) en zie hoe je ogen veranderen. Nu je het verschil tussen elke uitdrukking hebt gezien, probeer ze opnieuw te maken zonder je gezicht te bewegen. Met de tijd en oefening zul je in staat zijn om het te doen zonder er zelfs maar aan te denken. De eerste indruk begint met oogcontact. Zorg ervoor dat je klaar bent om te benaderen en weet wat je van plan bent te zeggen voordat je oogcontact maakt.

3. Lach
Als je succesvol oogcontact hebt gemaakt, moet je lachen. Geef de persoon een oprechte en vriendelijke glimlach. Het is goed als je nerveus bent, dat zijn de meesten onder ons, maar zolang je de vorige stappen hebt gedaan, zal je nervositeit niet overkomen. Een vriendelijke glimlach kan in principe iedereen open stellen en het zal helpen de stemming voor het gesprek te bepalen.

Lees ook: 15 feiten over lachen

4. Begin met een groet
Begin met een vriendelijke groet, zoals “goedemorgen” of “hallo” of zelfs “verontschuldig mij”. Het lijkt eenvoudig en voor de hand liggend, maar het zal je verbazen hoeveel mensen er geen tijd voor nemen.

5. Zeg iets liefs
Na iemand te hebben begroet, denk aan iets leuks om over diegene te zeggen. Een compliment geven is de gemakkelijkste manier om een ​​gesprek te beginnen. Bijvoorbeeld “Wat een mooie schoenen heb je”.
Als gevolg hiervan zal de persoon verrast en blij zijn met je compliment. Vanaf hier kunnen jullie verder praten.

Hoe meer mensen je benadert, hoe makkelijker het wordt.

Dit vind je misschien ook leuk