5 tips als je botox overweegt

5 tips als je botox overweegt

Laatst geüpdatet op september 17, 2018 by Redactie

Vandaag de dag is botox ook in Nederland een populaire behandeling geworden. Het is – verreweg – de meest voorkomende cosmetische behandeling. Het biedt een minimaal invasieve manier om rimpels en lijnen te verminderen. Het is de ideale manier om het uiterlijk te verbeteren, en er jeugdiger uit te zien. Hieronder 5 tips als je botox overweegt.

1. Weet wat botox kan en wat niet: Botulinum toxine werkt door spierbeweging te beperken. Door nauwkeurig op bepaalde spieren in het gezicht te richten, kunnen rimpels vermindert worden. Andere rimpels, bijvoorbeeld die veroorzaakt door de zon, kunnen wat verbetering zien, maar ze zijn niet de focus. Praat met je arts om ervoor te zorgen dat hij de beste procedure voor je gebruikt.

2. Kies je arts zorgvuldig: Het spreekt voor zich dat er geen twee mensen dezelfde zijn. Maar het is de moeite waard om goed uit te kijken als het om onze gezichten gaat, die ingewikkeld zijn. Het gezicht heeft meer dan 40 spieren alleen. Voeg daar ieders individuele unieke spiermassa, botstructuur en huidkenmerken toe, en het onderstreept waarom deze injecties echt deskundigheid vereisen.

3. Blijf flexibel met betrekking tot nabehandelingen: Het injectie-effect is tijdelijk, meestal ongeveer drie tot zes maanden. Maar patiënten moeten zich ervan bewust zijn dat doorlopend gebruik ervoor zorgt dat de effecten langer aanhouden. Het maken van aanpassingen kan een consequente natuurlijke look ondersteunen.

4. Om te beginnen, overweeg een conservatieve aanpak: Botox is uitgebreid van het voorhoofd naar andere gebieden van het gezicht, wat goed is omdat het de mogelijkheden van patiënten vergroot. Tegelijkertijd is het echter goed om ervan bewust te zijn dat bepaalde delen, zoals het onderste gedeelte van het gezicht, complexer zijn. Beginnen met lagere doseringen kan overdrijven voorkomen. Meer kan later worden toegevoegd.

5. Praat met je arts over het combineren van procedures: Recent onderzoek suggereert dat er een synergistische boost is wanneer ‘botox’ wordt gecombineerd met andere procedures, zoals lasers en fillers, evenals actuele producten die patiënten zelf kunnen gebruiken. Het bespreken van een holistische benadering met je arts biedt de gelegenheid om de gewenste resultaten te accentueren.

Dit vind je misschien ook leuk