5 tips voor het inrichten van een kleine woonkamer

5 tips voor het inrichten van een kleine woonkamer

Een grote woonkamer is de droom van vele mensen, maar niet iedereen heeft helaas het geluk om een huis te vinden die aan deze norm voldoet. Een kleine woonkamer is vaak dan ook de standaard. Als jij een kleine woonkamer hebt, betekend het niet dat je daar niet iets moois van kan maken. Met de juiste meubels en inrichting kun je de kamer groter laten lijken zonder stijl op te offeren. Lees hier hoe je een droom woonkamer kunt inrichten door ruimte te maximaliseren met deze eenvoudige tips en trucs.

1. Maak ruimte een prioriteit
In plaats van verschillende losse meubelstukken te plaatsen, haal het meeste uit de ruimte door één plek te creëren waar je veel verschillende stukken in kunt bewaren. Dit kan een kast zijn waar je zowel je televisie en andere electronica, boeken, dvd’s en kleinere items in opbergt.

2. Gebruik neutrale kleuren
Een belangrijke tip voor een kleine woonkamer is het gebruik van neutrale kleuren op muren, vloer, plafond en meubelstoffering. Een kleurenpalet van witte of beige tinten zal de ruimte vergroten. Naast het vergroten van een ruimte, geeft een neutraal palet onmiddellijke verfijning en creëert het een rustige omgeving.

3. Zorg voor een open gebied
Hoe meer vloer je ziet, hoe groter de ruimte zal zijn. Zorg er dus voor dat je niet al te veel meubels en andere dingen plaats in de woonkamer. De woonkamer zal er alleen maar voller uitzien, waardoor het kleiner lijkt.

4. Ga voor kleinschalige meubels
Een bank neemt vaak de meeste ruimte in beslag in de woonkamer. Maximaliseer de ruimte door een kleine of een multifunctionele bank te nemen waar je bijvoorbeeld spullen in kunt bewaren of die je kunt uitschuiven als je gasten krijgt. Een salontafel is een noodzaak in een woonkamer, maar het is niet nodig om een hele grote te kopen. Een kleinere tafel kan net zo mooi zijn.

5. Denk aan het licht
Slechte verlichting kan een kamer claustrofisch maken, en zeker niet groter doen lijken. Een goed verlichte ruimte is dus van cruciaal belang. Spiegels zijn ook goed voor het weerkaatsen van natuurlijk licht, wat de ruimte groter maakt.

Het inrichten van een kleine ruimte kan in het begin lastig zijn, maar met een zorgvuldige planning en deze eenvoudige trucs, kan je binnenkort een benijdenswaardige woning hebben.

Dit vind je misschien ook leuk