5 tips om gezond af te vallen

5 tips om gezond af te vallen

Laatst geüpdatet op september 11, 2017 by Redactie

De zomervakantie is weer voorbij en de herfst staat voor de deur. Waarschijnlijk heb je net zoals zoveel anderen genoten van overbodig lekker eten, lekkernijen met veel suiker en alcoholische dranken. Het trainen heb je misschien achterwege gelaten, en de kilootjes zijn er weer bij gekomen. Dat is niet zo heel erg als je echt genoten hebt, maar de overtollige kilo’s kunnen een probleem worden als je niet snel genoeg handelt om wat gewicht te verliezen. Het is nu de tijd om actie te ondernemen, dus hebben we hier 5 tips om gezond af te vallen.

1. Ga terug naar je normale, gezonde eetgewoonten zodra de vakantie over is. Zorg ervoor dat er geen vette en ongezonde voedingsvoedingsmiddelen in huis zijn zodat je er zeker van weet dat je geen enkele verleiding hoeft te weerstaan. Eet veel groenten, fruit, eiwitten en volkoren producten die zeker gezond zijn. Vermijd suiker en zoute snacks, en kies in plaats daarvan gezonde snacks, zoals noten.

2. Drink veel water om je lichaam te hydrateren. Dat water nodig en gezond is, weten de meesten onder ons wel. Maar als je water drinkt voor de maaltijd kan je sneller gewicht verliezen omdat je wat voller bent en dus minder eet. Vermijd frisdrank, vruchtensappen en alcohol wat veel calorieën bevatten.

3. Ga (weer) trainen. Als je tijdens je vakantie niet hebt getraind, of daarvoor ook niet, begin dan (weer) met trainen. Denk aan de sportschool, hardlopen, zwemmen, fietsen, yoga of wandelen. Zo kan je sneller overtollig vet verbranden en dus gewicht verliezen.

4. Kies voor een gezonde maaltijdvervanger. Maaltijdvervangers kunnen een goed alternatief zijn om af te vallen. Een maaltijdvervanger op natuurlijke basis zoals Shakeplus, dat ervoor zorgt dat je afvalt op gezonde wijze, is zeker aan te raden. Dit kan zeer effectief, gezond en gemakkelijk zijn om kilo’s te verliezen.

5. Blijf gemotiveerd. Het is makkelijk om van je gezonde patroon af te dwalen en te stoppen met trainen en gezond eten, maar zorg ervoor dat je door zet en gemotiveerd blijft anders zal het je nooit lukken. Doorgaan en niet opgeven is het motto! De aanhouder wint uiteindelijk!

Dit vind je misschien ook leuk