5 tips om heerlijk buiten zitten in de zomer

5 tips om heerlijk buiten zitten in de zomer

Ook deze zomer komen er weer genoeg zonnige dagen aan: heerlijk urenlang buiten van het zonnetje genieten. Ook ‘s avonds wanneer het afkoelt is het nog ontzettend fijn zijn om van een hapje en drankje te genieten. Dus zet de schuifpui open, geniet van het zonnetje en maak gebruik van deze handige tips om lang buiten te kunnen zitten deze zomer!

1. Laat een pergola plaatsen
Een pergola is een overkapping die je aan je huis vast laat installeren. Er is ontzettend veel keuze tussen verschillende pergola’s, ook voor jouw tuin zit er altijd iets tussen. Of je nu een kleine of een grote pergola wilt: je zit gegarandeerd lekker droog en met een beetje geluk ook nog eens uit de wind. Een schuifpui naar de achtertuin maakt het helemaal af! Zo’n pergola verhoogt daarnaast de waarde van je huis. Is dat even mooi meegenomen.

2. Zorg voor een warmtebron
Overdag is het lekker warm als je buiten in het zonnetje zit, maar zodra het ‘s avonds afkoelt wil je niet direct terug naar binnen. Zorg voor een goede warmtebron, zodat je ook ‘s avonds nog lang van een goed boek en een glas wijn kunt genieten. Denk aan een vuurkorf of houtkachel of schaf een terrasverwarmer aan om optimaal te kunnen genieten.

3. Hou jezelf warm met een fleecedeken
Naast een terrasverwarmer of een vuurtje zijn er natuurlijk nog genoeg andere manieren om jezelf warm te houden. Leg een aantal fleecedekens op de stoelen buiten zodat je direct een dekentje om je heen kunt slaan zodra het afkoelt.

4. Zorg voor overdekking
Zit de installatie van een pergola niet in het budget? Zoek dan naar een andere vorm van overdekking. Met een beetje handigheid maak je namelijk zelf een leuke overkapping of een fijn afdak. Op die manier ben je net wat minder geld kwijt en zit je toch lekker droog. Is dat ook een beetje teveel van het goede? Plaats dan een windscherm of een zonnedoek zodat je in ieder geval uit de wind zit en overdekt bent.

5. Schaf leuke planten aan
Hoe meer planten jij in je tuin en op je terras hebt, hoe gezelliger het wordt. Naast de gezellige uitstraling zorgen planten ervoor dat je lekker beschut zit en dat de wind in je tuin een stuk minder koud is.

Dit vind je misschien ook leuk