5 Tips voor stress-vrij reizen zonder ruzie

5 Tips voor stress-vrij reizen zonder ruzie

Laatst geüpdatet op september 25, 2017 by Redactie

Met de meivakantie voor de deur, gaan veel gezinnen weer op vakantie. Wat voor vakantie het ook wordt, niemand wil op vakantie met familie of vrienden waarmee ze ruzie kunnen krijgen. Daarom hebben we hier 5 tips voor stress-vrij reizen, zonder conflict.

1. Los onenigheid op voor de reis
Mocht er iets zijn dat de vakantie zou kunnen verstoren, ga zitten en probeer het probleem op te lossen voordat de reis begint. Richt je altijd op de reden voor vakantie en heb veel plezier!

2. Zet conflicten opzij
Als er een meningsverschil is tussen twee mensen voorafgaand aan hun vakantie, is het verstandiger dat, als het niet opgelost kon worden, jullie het achter je laten en richten op het hebben van een leuke tijd.

3. Doe aan activiteiten waar iedereen van kan genieten
Zorg er tijdens de vakantie voor dat jullie activiteiten doen waar iedereen aan mee kan doen. Als de kinderen bijvoorbeeld een dag naar een pretpark willen, zorg er dan voor dat er andere opties zijn waar de ouderen ook van kunnen genieten.

4. Vergeet de sociale netwerken
Het is geweldig om foto’s van jullie reis te posten, maar laat het daarbij. Wanneer je op vakantie bent zorg er dan voor dat iedereen niet de hele tijd gericht is op hun telefoons en social media – de foto’s kunnen na de reis geplaatst worden. Dat wil niet zeggen dat het nemen van foto’s geen must is, maar je blijven bezighouden met de mensen om je heen is nog belangrijker.

5. Heb plezier
De belangrijkste tip om conflicten te vermijden tijdens de reis is om te genieten en plezier te hebben! Zorg er ook voor om naar het reisadvies van het betreffende land te kijken, want ook dat kan ruzie veroorzaken.

Dit vind je misschien ook leuk