5 veelvoorkomende workout fouten

5 veelvoorkomende workout fouten

Laatst geüpdatet op maart 27, 2024 by Redactie

In een tijd waarin de behoefte om stress, angst en opgekropte energie te verlichten hoog is, vinden veel mensen troost in de endorfines die vrijkomen bij het sporten. Wat voor workout je ook doet, we willen ervoor zorgen dat je geen veelgemaakte fouten maakt en echt profiteert van elke training. Hieronder staan ​​vijf van de meest voorkomende trainingsfouten en tips en trucs om je gemakkelijk te veranderen in een trainingsliefhebber thuis.

1. Inconsistent fitnessschema

Het lichaam gedijt op consistentie en regelmaat. Veel mensen trainen niet regelmatig en houden zich niet aan een schema, maar het is erg belangrijk om het zo consistent mogelijk te houden om zowel mentaal als fysiek het hoofd te bieden en een gevoel van normaliteit te creëren.

Zelfs als je slechts 10-20 minuten per keer traint, zorg ervoor zorgen dat je het elke dag op dezelfde tijd doet. Je schema kan bijvoorbeeld een workout zijn om 9.00 uur of elke dag van 20.00 uur. Als je eenmaal in het ritme van een schema bent gekomen, voelt het niet meer als een gedoe en begint het te voelen als een routine voor zelfzorg.

Lees ook: Tips om in vorm te komen zonder het huis te verlaten

2. Te veel nadruk leggen op cardio of bepaalde delen van het lichaam

Kies een routine die spieropbouwende oefeningen mogelijk maakt, samen met wat cardio- en lichte rekoefeningen. Alleen omdat je niet doorweekt bent van zweet, wil nog niet zeggen dat je niet hard werkt. Arm- en buikspier-trainingen zijn er in overvloed, maar het is belangrijk dat je niet vergeet om benen of rugoefeningen te doen. Om het gemakkelijk te maken, zoek naar volledige lichaamstraining en oefeningen.

Eenvoudige oefeningen waarbij meerdere spieren worden gebruikt, zijn: push-ups, squats, step-ups, planken, dips, lunges, kettlebell-swings en burpees. Door deze oefeningen in je routine te verwerken, train je alle spiergroepen en kun je je concentreren op sterker worden.

3. Te veel aandacht besteden aan lichaamsbeweging en niet aan voeding

Geen enkele hoeveelheid beweging kan een slecht voedingspatroon goedmaken. Zorg ervoor dat je goed eet en blijf oefenen met het eten van de juiste portiegroottes. Als je je concentreert op het eten van het juiste voedsel, kun je je training beperken tot 15 tot 20 minuten wandelen per dag en wat lichte oefeningen.

4. Slordige vorm en techniek

Als je het branden niet in het juiste gebied voelt, is de kans groot dat je de oefening verkeerd doet. Het is prima om elke oefening langzaam te doen om er zeker van te zijn dat je het juist doet. Versnel alleen wanneer je je op je gemak voelt! Wanneer je begint te trainen zonder een trainer om je te begeleiden, is het belangrijk dat je jezelf geen pijn doet of ontmoedigd raakt. Neem de tijd, zorg ervoor dat je elke oefening goed doet en je zult meer zelfvertrouwen hebben, waardoor je sneller door kunt gaan met je fitnessroutine.

Lees ook: 10 voordelen van het gebruik van weerstandsbanden tijdens het trainen

5. Saaie training met weinig variatie

Speel muziek af die je inspireert. Koop kleine gewichten, een bokszak, optrekstangen, banden, een mat, springtouw en wijs een speciale ruimte in je huis aan als je thuisgym.

Thuis trainen met thuisapparatuur, apps, YouTube, online training kan makkelijk. Vergeet niet om buiten trainingen toe te voegen in een park of waar dan ook mogelijk in je buurt, onthoud om een ​​veilige afstand van anderen te houden.

Dit vind je misschien ook leuk