6 tips voor het vinden van de perfecte koffer

6 tips voor het vinden van de perfecte koffer

Laatst geüpdatet op september 25, 2017 by Redactie

Vakantie is er om te ontspannen, maar als we eerlijk zijn, kan het ook stressvol zijn. Een van de manieren om zo goed mogelijk aan de vakantie te beginnen, is de zoektocht naar een perfecte koffer. Je wilt immers niet in de stress schieten dat je koffer open staat of gescheurd is als je bij de transportband van de luchthaven op je koffer wacht. Er zijn zoveel verschillende soorten koffers op de markt dat de opties overweldigend kunnen lijken. Daarom geven we je hier 6 tips waar je op moet letten bij de zoektocht naar de perfecte koffer.

1. Hoe lang ga je op reis?
De duur van de reis is van belang voor het formaat van de koffer. Voor een weekendje weg heb je een kleiner formaat nodig dan als je twee of drie weken weg gaat. Het is ook belangrijk om de bestemming van de reis in het achterhoofd te houden. Als je bijvoorbeeld gaat backpacken is een koffer geen aanrader.

2. Hard of zacht?
Harde koffers zorgen voor een betere bescherming van de inhoud en zijn makkelijker schoon te maken, maar zijn ook wat zwaarder dan zachte modellen. Zachte modellen zijn lichter en flexibeler in gebruik (je kunt er meer in kwijt). Welk model je ook kiest, zorg ervoor dat het van een goede kwaliteit is.

3. Slot
Een goed slot is van belang zodat je je spullen veilig kunt vervoeren en dat ook niemand zomaar in je bagage kan gaan. Er zijn koffers met een sleutelslot, een cijferslot en een TSA slot. Het laatste is van belang als je naar de Verenigde Staten gaat. Daar maken ze je koffer namelijk open en dat kan met dit slot. Anders breken ze je koffer open.

4. Extra functies
Bij extra functies kun je onder andere denken aan ritsen, vakken, wielen en handgrepen. Deze kunnen het gebruik eenvoudiger en handiger maken, maar zijn niet noodzakelijk. Overweeg wat toepasselijk is bij jou reis en behoeften.

5. Hoeveel wil je besteden?
Het bedrag wat je uitgeeft voor je koffer is helemaal aan wat je ervoor over hebt en wat je kunt besteden. Houdt wel in gedachten dat, zeker als je vaker op vakantie gaat, betere kwaliteit langer meegaat.

6. Waar moet ik mijn koffer kopen?
Voor een ruim assortiment koffers kun je terecht bij Bagageonline.nl. Ze hebben voor elke soort reis en elk budget iets in het aanbod, zodat je ontspannen aan je vakantie kunt beginnen.

Dit vind je misschien ook leuk