7 goede redenen om een ​​mentor te worden

7 goede redenen om een ​​mentor te worden

Laatst geüpdatet op september 16, 2017 by Redactie

Iedereen heeft wel een mentor nodig om sterk, ervaren en emotioneel stabiel te worden, en om verschillende levensproblemen en hindernissen te overwinnen. Als mentor krijg je de kans om de wereld van een andere persoon ten goede te veranderen. Hier zijn 7 goede redenen om een mentor te worden.

1. Je kunt de gemeenschap veranderen
Tegenwoordig lopen miljoenen kinderen of jonge volwassenen van het goede pad en hebben ze een mentor nodig. Als je dergelijke personen in je gemeenschap hebt, zou je niet onverschillig moeten zijn voor hun leven en toekomst. Waarom wordt je niet hun mentor en help je hen ten goede te veranderen?

2. Je inspireert mensen
Een goede mentor levert meestal inspiratie en leert iemand een richting te volgen totdat ze hun doel bereiken. Dergelijke inspiratie helpt mensen door moeilijke tijden te gaan. De mentor leert om de mogelijkheden te zien door de kwaliteiten die ze voor zichzelf nastreven tot leven te laten komen. Het kan ook jou leven veranderen. Het geeft een goed gevoel om te weten dat je een positief effect hebt op het leven van iemand anders.

3. Het is een geweldige ervaring
Er zijn veel voordelen om mentor te zijn. Een van de belangrijkste voordelen is dat je waardevolle ervaring krijgt als je samenwerkt met iemand. Door leuke activiteiten te delen en verschillende angsten en andere emotionele belemmeringen tegemoet te komen, krijgen jullie beide nieuwe ervaringen. Het is een geweldig gevoel om iemand anders te helpen te slagen.

4. Je krijgt nieuwe visies van het leven
De ervaring die je krijgt als mentor kan je de gelegenheid geven om een ​​nieuw begrip van het leven te krijgen. Als je een succesvolle mentor wilt zijn, moet je jezelf in de plaats van de andere zetten en je leven door hun ogen zien. Iedereen heeft hun sterke punten en prestaties. Jou taak is om de andere te helpen deze prestaties goed te gebruiken.

5. Je hebt impact op de gemeenschap
Mentoren hebben meestal een diepgaande invloed op het leven van een ander. Als je iemand helpt om ontwikkelingsactiviteiten van levensvaardigheden te bereiken, is het waarschijnlijk dat je student aan een domino-effect begint. Je hoeft geen extreem populaire en rijke persoon te zijn om een ​​impact te maken in je gemeenschap. Het is genoeg om wijs en vriendelijk te zijn om iemand te leren om voorbij frustraties te gaan en gelukkig in deze harde wereld te worden.

6. Het verandert je leven
Je ervaring als mentor kan je aanmoedigen om over je leven te denken en het ten goede te veranderen. Je helpt iemand om een betere persoon te worden, en je voelt verantwoordelijkheid voor deze persoon omdat je een goed voorbeeld wilt zijn. Als gevolg daarvan wordt je sterker, verantwoordelijker en meer zelfverzekerd.

7. Je doet iets wat zinvol en belonend is
Het is een goede manier om iets zinvols en lonend te doen, door een mentor te worden en iemand te helpen slagen in iets. Als je altijd al iemand hebt willen helpen, dan is dit je kans. Als je iemand helpt om een ​​nieuw leven te starten, zullen zij je dankbaar zijn.

Dit vind je misschien ook leuk