7 ideeën voor de perfecte Galentine's day

7 ideeën voor de perfecte Galentine’s day

by Redactie

Op 14 februari is het weer zover: bloemen en chocolaatjes worden over de hele wereld gekocht, koppels vieren Valentijnsdag en minstens zoveel mensen klagen over de gecommercialiseerde feestdag. Maar er is nog een andere manier: als je op deze dag geen zin hebt om romantische liefde te vieren, kun je ook gewoon de liefde voor vriendschap en je favoriete “Gal”, een afkorting van “Girl”, vieren met de zogenaamde Galentine’s Day. Hier zeven ideeën die op Galentine’s day een glimlach op het gezicht van elke vriendin toveren.

Schrijf een liefdesbrief over je vriendschap

Schrijf een “liefdesbrief” met alles wat je leuk vindt en bewonder je beste vriendin. Als je de tijd neemt, zul je zeker veel geweldige dingen bedenken waarmee je haar echt wat empowerment kunt geven. Nog beter: stuur regelmatig een kaart met een foto van jullie beiden als motief en een bijzonder mooie herinnering of liefdevolle woorden. Dus hij of zij heeft niet alleen een vreugde op Galentine’s day, maar keer op keer.

Lees ook: Dingen die echte vriendschappen gemeen hebben

Bereid een zoom date voor met wijn en lekkernijen

Je kunt je BFF nu misschien niet zo vaak zien als je normaal zou doen, of je woont misschien toch niet in dezelfde stad. Geen probleem: videogesprekken zijn momenteel populairder dan ooit. Maak een afspraak met je vriendin voor een zoom date en stuur haar van tevoren een pakketje, bijvoorbeeld met een fles wijn, snacks of zelfs ingrediënten voor een diner, die je vervolgens kunt koken tijdens een videogesprek. Wie zegt dat een date altijd met een partner moet zijn? In plaats daarvan: vier je vriendschap op een Galentine’s date!

Maak een fotobox met je gedeelde herinneringen

Zeker als je vriendschap al heel lang bestaat, zul je zeker veel gedeelde ervaringen, foto’s en inside jokes hebben die alleen jullie twee kennen. Met een zelfontworpen fotobox of fotoalbum kun je je vrienden laten zien hoeveel jouw herinneringen voor jou betekenen en hoe geweldig het leven samen is. En als op een dag alles misgaat, kan een kleine herinnering aan je vriendschap haar zeker opvrolijken.

Geef een echte “traktatie” weg

Kleine cadeautjes houden de vriendschap in stand – en de beste cadeaus zijn cadeautjes die je jezelf niet kunt “veroorloven”. Geef je vriendin iets dat zij al heel lang wilde, maar wat ze iets te duur vindt of niet echt “dringend nodig” heeft. Dat kan een bijzonder mooie lippenstift zijn of de supercoole muts die zo goed bij haar jas past of gewoon die thee die ze al heel lang wilde proberen. Wie is er niet blij met iets kleins waaruit blijkt dat een vriendin goed heeft geluisterd en precies weet wat jou gelukkig maakt?!

Maak een cake of koekjes en stuur het per post

Iets zelfgemaakts is altijd een goed idee: als je (een beetje) kunt bakken, zet je de oven aan en tover je een cake, koekjes of ander lekkers tevoorschijn, pak ze dan in een mooie doos en stuur ze per post naar je liefste vriendin. Op de een of andere manier smaken gebakjes altijd een beetje beter als iemand anders ze heeft gemaakt en je laat je gal ook zien dat je het leuk vindt om je voor haar in te spannen.

Maak je eigen Spotify-afspeellijst

Net zoals je waarschijnlijk veel gedeelde foto’s hebt van je avonturen, zullen er ook zeker veel liedjes zijn die je aan jullie vriendschap herinneren: liedjes die je hoorde tijdens het feesten in de club of tijdens lange autoritten op vakantie, de beste liefdesverdriet liedjes die je bij verschillende gelegenheden loeide of herinneringen aan een concert dat je samen bijwoonde. Maak de “afspeellijst van je vriendschap” en stuur je vriendin de link ernaar – tranen van vreugde en een of andere lach zijn onvermijdelijk!

Lees ook: De emotionele fases waardoor je gaat als je weer vriendinnen wordt met je ex-BFF

Organiseer een gezellige filmavond via een videogesprek

Een ander idee waarmee je je BFF een speciale traktatie kunt geven, is een gezellige filmavond vanuit huis. Als je elkaar niet persoonlijk kunt zien vanwege de contactbeperkingen, stuur haar dan gewoon een pakket met zachte sokken, een nieuwe pyjama, een snack en een dvd die je al heel lang samen wilde kijken. Met zoom kun je dan een (bijna) normale dvd-avond doorbrengen – met natuurlijk pauzes om de film te bespreken!

Dit vind je misschien ook leuk