7 inspirerende boeken over interieur

7 inspirerende boeken over interieur

Laatst geüpdatet op september 28, 2017 by Redactie

Boeken over interieur en design zijn de ultieme inspiratiebron als je het een en ander aan je woning wilt veranderen. We hebben hier dan ook 7 inspirerende exemplaren op een rij gezet.

Erotique ChicErotique Chic
Erotique Chic is een sexy interieurboek. Een boek vol sensualiteit. Maar ook vol vintage 60s en 70s woningen met een glamoureuze vibe. Niet alleen in Los Angeles, Hollywood of Palm Springs, maar ook in Europa ontwierpen architecten in die tijd villa’s die tot de erotische verbeelding spreken. Zitputten, binnenzwembaden, groovy vloerbedekking, satijnen muurbekleding, danspodia: het zijn decors die je normaal alleen in films ziet. En toch bestaan ze nog echt. Bezoeken kan je ze niet, zoals de klassieke James Bond-architectuur van John Lautner of Bruce Goff in de States. Dit boek laat je stiekem binnengluren in private parels in Europa. Vintage architectureporn dus, for your eyes only.
Interiors of seduction
Erotique Chic
Interiors of seduction
Thijs Demeulemeester, Athos Burez, Louise Mertens
Prijs: € 45

Simply ElegantSimply Elegant
Eenvoud. Er is wellicht geen enkel ander woord dat het werk van interieurarchitect Remy Meijers beter omschrijft. De verschillende elementen in zijn interieurs zijn zo perfect geplaatst dat het lijkt alsof er natuurwetten gevolgd zijn, en dat het niet anders had kunnen zijn. Maar achter de ogenschijnlijke eenvoud van Meijers’ design gaat zoveel meer schuil: een coherente en uitgebreide visie die al ruim twintig jaar wordt geroemd. Meijers’ oeuvre omvat niet alleen interieurs, maar ook architectuur, accessoires en meubels. In Meijers filosofie zijn dat namelijk geen losse elementen, maar complementaire delen van een intelligent geheel.

In Simply Elegant, het tweede boek van Remy Meijers, komen negen verschillende projecten aan bod: van een villa in Utrecht, tot The Dylan Hotel in Amsterdam. Aan de hand van heldere overzicht- en detailfoto’s en verklarende teksten legt Remy Meijers zijn visie bloot. Daarnaast gaat hij in dit boek ook dieper in op zijn samenwerking met verschillende luxe merken, zoals de bekende meubelproducenten Gelderland, Borek en Nilson Beds en zijn eigen Remy Meijers Collection. Maar ook zijn samenwerking met deurenproducent Bod’or, muur- en vloerafwerkingproducent Dofine en zijn ‘Limited Edition Remy Meijers Sloep’ van Seafury komen aan bod.
De bijzondere vormgeving van het boek is verzorgd door Smel * design agency, het ontwerpbureau dat ook samenwerkt met o.a. Anton Corbijn en rockster Bryan Adams.

Remy Meijers. Simply Elegant Prijs: € 59,50

Rietveld's Design factory re-newedRietveld’s Design factory re-newed
De bijdrage van Gerrit Rietveld (1888-1964) aan het Nederlandse design en de architectuur, is minstens zo fenomenaal als die van Mondriaan in de beeldende kunst. Weverij de Ploeg, de eerste en enige fabriek die Rietveld tussen 1957-1959 ontwierp, dateert uit de laatste fase van een indrukwekkende loopbaan. De architectuur en de omliggende landschapstuin van Mien Ruys (1904-1999), vormen een statement; een van de meest geslaagde manifesten van Modernistische architectuur in Europa. Rietveld’s Design factory re-newed verbindt het werk van de meester van Dutch Design aan vooraanstaande ontwerpers van onze tijd: Studio Rens, Sigrid Calon, Bertjan Pot, Studio Job, Ruud Jan Kokke, Richard Hutten en Maarten Baas.

Rietveld’s Design Factory Re-newed
Toon Lauwen
Prijs: € 24,95

BrutBrut
Ruwe interieurs & ruige makers
Slick of soft? Nee, dank je. Dit interieurboek is hard tegen onzacht. Een internationale selectie stoere huizen met een ongepolijste look, maar ook met een ferme dosis poëzie en patina. Denk aan brute materialen, zoals blote bakstenen, roestig metaal, verweerd pleisterwerk, wrakhout en beton. De imperfecte maar uiterst esthetische interieurs zijn sfeervol en warm. Maak ook kennis met de (smaak)makers in dit boek: stuk voor stuk ambachtslui met een passie voor metaal, hout of keramiek.

Brut
Irene Schampaert & Iris De Feijter
Prijs: € 39,99

Groen in elke ruimteGroen in elke ruimte
In Groen in elke ruimte helpt Modeste Herwig je op weg om je eigen groenstijl te bepalen en de mooiste planten te kiezen die bij jou en je interieur passen. Zie je kamerplanten niet alleen als decoratie, maar als levende kamergenoten die de juiste verzorging nodig hebben. In het boek staan praktische tips en advies over bijvoorbeeld water geven, temperatuur en voeding. Er zijn ruim 200 soorten afgebeeld en in de plantenbeschrijving lees je alles wat je moet weten om ze mooi en gezond te houden. Je komt bekende sterke soorten tegen, maar ook de allernieuwste kamerplanten zijn opgenomen. Dit boek geeft je alle informatie die nodig is om met succes binnenshuis te tuinieren, inclusief inspirerende stylingtips!

Groen in elke ruimte
Modeste Herwig
Prijs: € 20,-

My artistic interiorsMy artistic interiors
Suzanne Loggere zit drie decennia in het vak. Natuurlijk verschenen er talloze tijdschriftartikelen over haar landgoed en bedrijf. Maar een boek ontbrak nog. Over het onderwerp voor het boek: gebruik van kleur in het interieur, put Loggere uit een rijkgeschakeerde ervaring. Twee keer per jaar ontvangt ze de Nederlandse interieurwereld met frisse presentaties van haar soms gedurfde keuzes en kleur combinaties. Niet alleen in de showroom Landhuis Gooilust, maar ook in haar woning in de Orangerie van Landgoed Hilverbeek, laat Loggere zien hoe creativiteit en kleur de beleving van een interieur volledig kunnen veranderen. Die ingrepen hoeven niet persé met grote budgetten gepaard te gaan; vaak is een pot verf al voldoende. My artistic interiors geeft liefhebbers van het klassieke interieur een ruime blik in de professionele wereld van interior decorating.

My artistic interiors
Suzanne Loggere
Prijs: € 39,95

Wonen met plantenWonen met planten
Het kan niemand meer ontgaan: tropische planten zijn weer helemaal terug! De woonbladen staan er vol van en ze verschijnen niet alleen thuis in het interieur, maar ook in restaurants, warenhuizen, winkels en design hotels. Wonen met planten is een prachtig én tegelijkertijd praktisch boek over alles wat je wilt weten over vetplanten, luchtplanten, cactussen en andere tropische planten. Dit boek laat je zien hoe je deze planten het beste kunt uitkiezen, verzorgen en hoe ze het beste passen in je interieur. In grote potten, maar vooral ook op plankjes aan de muur, in de badkamer en zelfs hangend aan het plafond; overal worden planten gebruikt om een design interieur te creëren. Maar welke tropische planten zijn er eigenlijk? Hoe verzorg je ze? Waar kun je welke plant het beste neerzetten en hoe komen ze het beste tot hun recht in je interieur? Laat je met Wonen met planten meevoeren naar de wereld vol prachtige vetplanten, luchtplanten, cactussen en tropische bloemen. Dankzij de eenvoudige projecten, stylingideeën en adviezen over de verzorging van planten, leer je hoe je deze sterke en mooie soorten vertroetelt en in topconditie houdt.

Wonen met planten
Caro Langton en Rose Ray
Prijs: € 22,50

Dit vind je misschien ook leuk