7 Mythen over liposuctie

7 Mythen over liposuctie

by Redactie

Met een groot aantal misvattingen rond het idee van liposuctie, is het geen wonder dat velen van ons liposuctie afwijzen als een haalbare optie als het gaat om een oplossing voor vetvermindering en lichaamscontouren. Een mistig begrip en vertroebeld oordeel over liposuctie zijn slechts hindernissen in de zoektocht naar ons perfecte lichaam. Dus, wat is de waarheid achter liposuctie? Het is tijd om de mythen te ontkrachten en de mist van onzekerheid die deze procedure omringt, op te ruimen.

Mythe #1 – Liposuctie is DE oplossing voor dramatisch gewichtsverlies
In onze dringende wens om die ophopende kilo’s kwijt te raken, wenden velen van ons zich onmiddellijk tot liposuctie voor het antwoord. De veronderstelling dat liposuctie de ultieme remedie is voor massaal gewichtsverlies kan echter niet minder waar zijn. In wezen zijn de meest ideale kandidaten voor liposuctie personen die zich houden aan een uitgebreid dieet en een strikt bewegingsregime en toch niet in staat zijn om die probleemgebieden te bestrijden. Verwachten dat liposuctie zou werken als onmiddellijk gewichtsverlies, zou niet alleen resulteren in een onnatuurlijke afwerking, maar ook in een medisch onveilige afwerking.

Lees ook: Tips om cellulitis te verminderen

Mythe #2 – Liposuctie is uitsluitend uitgevonden voor het vrouwelijk geslacht
Aan alle mannen die dit lezen, je zult blij zijn te horen dat liposuctie ook voor jou is! De fixatie dat liposuctie een op vrouwen gerichte procedure is, is een mythe die moet worden ontkracht. In feite is het aantal mannen dat naar esthetische klinieken gaat voor een liposuctieprocedure in de loop der jaren aanzienlijk toegenomen. Op een manier die vergelijkbaar is met die van vrouwen, kan liposuctie met succes hardnekkige vetophopingen op buik, borst en lovehandles uitroeien, waardoor het mannelijke lichaam een ​​meer gebeeldhouwde afwerking krijgt. Nu liposuctie aan populariteit wint onder het mannelijke geslacht, is liposuctie een procedure waar beide geslachten van kunnen genieten.

Mythe #3 – Liposuctie is de oplossing tegen cellulitis
Cellulitis is een vervelende zaak om mee om te gaan. Door het oppervlak van onze huid de lelijke hobbeligheid te geven, is cellulitis ongetwijfeld de vloek van ons bestaan ​​geworden. Hoe wanhopig we ook zijn om de onaangename oneffenheden die het oppervlak van onze huid teisteren weg te werken, liposuctie is helaas niet de uitweg. In tegenstelling tot die mythe, kan liposuctie bij personen met een slechte huidelasticiteit het uiterlijk van cellulitis mogelijk verergeren, waardoor je cellulitisproblemen je ergste nachtmerrie worden.

Mythe #4 – Liposuctie stelt me ​​in staat om lichaamsbeweging en dieet te vermijden
Voor velen is liposuctie synoniem aan een bewegings- en dieetvrije levensstijl. Helaas kan zelfs liposuctie niemand ontslaan van een luie manier van leven. Het mooie van liposuctie is dat het je een vrije doorgang geeft om opnieuw te beginnen met een schone lei en in combinatie met een ijverig trainingsregime en verstandige voeding, helpt het bij het op lange termijn behouden van je gewenste lichaamsvorm. Omgekeerd kan roekeloos eten en afwezigheid van een trainingsroutine het risico geven op onflatteuze resultaten na een liposuctieprocedure. Het lijdt geen twijfel dat liposuctie een enorm positief effect heeft op je lichaam als het gaat om het opnieuw contouren van het lichaam en in combinatie met een redelijk dieet en lichaamsbeweging, zal je een aanhoudende voldoening worden beloofd.

Mythe #5 – Liposuctie is een verdelger van striae
“Liposuctie is de remedie tegen die afschuwelijke striae”, is de meest voorkomende misvatting die we moeten uiten.
Hoewel vetophopingen en striae misschien een lichte correlatie lijken te hebben, is de manier om deze twee probleemgebieden te bestrijden enorm verschillend. Hoewel striae het gevolg zijn van overmatig uitrekken en loskomen van de ingebedde huidlagen, wat wijst op een slechte huidelasticiteit, kan het gebruik van liposuctie om striae te verhelpen ervoor zorgen dat de resultaten na de liposuctie hobbelig en los zijn tijdens de procedure.

Mythe #6 – Vetten keren terug naar dezelfde plaats als ik aankom na liposuctie
Liposuctie is het wonder voor mensen met hardnekkige probleemgebieden en dit is waarom. Vetten worden alleen opgenomen in aanwezigheid van vetcellen en in een liposuctieprocedure; het verwijdert in wezen de vetcellen van het probleemgebied op het lichaam. En hoewel het alleen maar normaal is om aan te komen, omdat er geen vetcellen zijn waar de vetten zich aan kunnen hechten, zullen de gewonnen vetten naar een ander deel van het lichaam reizen om te worden opgenomen. En voilà! Geen vetcellen meer, geen vetopname meer, geen probleemgebieden meer!

Lees ook: Wat is een geschikte leeftijd om met Botox te beginnen?

Mythe # 7 – Liposuctie is eenvoudig! Elke chirurg kan het voor elkaar krijgen.
Mis! Mis! En je kunt niet meer verkeerd zijn! Liposuctie is meer dan alleen het zuigen van de nare vetten uit je lichaam, in feite; liposuctie is een complexe chirurgische ingreep die een paar bekwame handen vereist om de beste resultaten te behalen. Het is alleen onder de handen van een bekwame esthetische arts dat je verzekerd bent van een soepele procedure die niet alleen complicatievrij is, maar ook verzekerd is van het meest natuurlijk ogende resultaat na de liposuctie.

Dit vind je misschien ook leuk