7 tips om gelukkiger vanuit huis te werken

7 tips om gelukkiger vanuit huis te werken

Laatst geüpdatet op januari 19, 2018 by Redactie

Steeds meer mensen werken thuis. Sommigen vinden dit geweldig, anderen moeten er nog aan wennen. Maar wanneer je vanuit huis werkt, ligt de verantwoordelijkheid bij jou. Niemand ziet of je er bent of controleert je werk. Je moet zelfgemotiveerd en georganiseerd zijn. Hier 7 tips om gelukkiger vanuit huis te werken.

1. Maak ruimte
Als je een keuze hebt, zet je je bureau ergens anders dan in je slaapkamer. Je wilt niet dat het werk en je slaap in elkaar overgaan. Een speciale ruimte die als thuiskantoor kan fungeren, is ideaal, maar zelfs een hoekje in de woonkamer inrichten, kan goed werken.

2. Stel een schema op
Wanneer je vanuit huis werkt, is het verleidelijk om te laat te gaan slapen en vervolgens te werken tot wanneer dan ook, maar dit is niet het pad naar productiviteit. Onze hersenen houden van regelmaat, dus stel je wekker in om elke dag op dezelfde tijd op te staan ​​(bij voorkeur vroeg). Doe een goede oefening of meditatie en begin de dag met plezier. Misschien wil je zelfs een rondje lopen voordat je aan het werk gaat, niet alleen voor de oefening, maar ook om een ​​mentale scheiding te maken tussen je thuis- en werkleven.

3. Ruim op
Deze eenvoudige handeling kan correleren met geluk, en het begint je vrije dag op de juiste voet. Maar het is vooral belangrijk om je huis opgeruimd en op zijn minst enigszins georganiseerd te houden als je daar gaat werken.

4. Ruim je bureau op
Als je je bureaugebied niet georganiseerd houdt, stroomt je werk over in je thuisdingen en omgekeerd. Investeer in een kleine archiefkast als je er een nodig hebt. Blader elke maand door oude papieren en recycle of archiveer wat je niet nodig hebt.

5. Neem pauzes
Onderzoek toont aan dat we het productiefst zijn in 90-minuten durende sprongen van creativiteit, onderbroken door korte pauzes van ontspanning of oefening. Je eigen lichaamsklok kan anders werken, maar het beste ding van thuis zijn, is om op te staan, uit te rekken, en een beetje rond te lopen. Als je besluit om een ​​dutje te doen, zorg dan dat het niet langer dan 20 minuten is.

6. Maak plannen voor na het werk
Thuiswerken heeft enorme voordelen, maar laten we wel wezen – je wordt een beetje eenzaam. Als je op sociale media gaat, plan het dan in je dag, zoals “om 10 uur: 5 minuten” Facebook break. Als je plannen maakt met vrienden om te gaan eten of in het weekend, kun je je concentreren op je werk, wetende dat je later de kans krijgt om te socialiseren.

7. Maak gebruik van het niet op kantoor zijn
Je mag de hele dag op je gelukkige plek zijn, dus maak er het beste van. Zonder collega’s om over je muzikale smaak te kibbelen, kun je tijdens het werken deuntjes op de achtergrond spelen. Omdat je een goed gevulde keuken bij de hand hebt, kun je geld besparen en gezonder eten door snelle salades en broodjes te maken in plaats van uit te gaan voor de lunch. En hoewel we je aanmoedigen om je aan te kleden – je kunt nog steeds alles dragen wat je wilt – en dat kan elke dag ‘kantoor-casual’ zijn.

Dit vind je misschien ook leuk