8 x boeken om nu te lezen

8 x boeken om nu te lezen

Laatst geüpdatet op juli 28, 2021 by Redactie

Het is zomer – en hoewel we onze stapel boeken die we de komende maanden moeten lezen al aan het opbouwen zijn, hebben we het gevoel dat het nog groter wordt. Vooral met een aantal van de releases die nu in de schappen liggen. Hier zijn 8 nieuwe boeken die je deze zomer niet kunt neerleggen.

Geluk is geen kwestie van gelukGeluk is geen kwestie van geluk
Het nieuwste boek van geluksexpert Jan Jaap van Hoeckel

Iedereen wil gelukkig zijn, niemand uitgezonderd. Maar als je mensen vraagt wat ze dan precies willen zijn, hoe een gelukkig leven eruitziet, dan weten ze daar vaak geen helder antwoord op te geven. Het fenomeen geluk zorgt voor veel verwarring, zelfs bij deskundigen. Zoals ‘geluk is voor iedereen verschillend’, dat is niet waar volgens Jan Jaap van Hoeckel. En ‘je kunt niet altijd gelukkig zijn, het zijn maar momenten’, ook al niet waar. Geluk is namelijk voor iedereen hetzelfde en ja, je kunt werkelijk voorgoed gelukkig zijn, hoe ongelooflijk dat ook klinkt. Dat is zijn heilige overtuiging. Daarover gaat het boek ‘Geluk is geen kwestie van geluk’.

Nieuwverworven inzichten

‘Geluk is geen kwestie van geluk’ is een totaal herziene, gebundelde uitgave van de boeken ‘Wie heeft ons in godsnaam geleerd dat regen slecht weer is?’(2012) en ‘Achter elk gelukkig leven staat een overvolle kliko’(2014). In deze nieuwe uitgave heeft Jan Jaap van Hoeckel zijn visie op geluk verder verfijnd en aangevuld met nieuwverworven inzichten. Het bevat ruim honderd (waaronder een vijftiental nooit eerder gepubliceerde) aansprekende ervaringen, observaties en bespiegelingen die helpen om anders naar de dingen te kijken, anders te denken en anders te doen. Het zijn stuk voor stuk wegwijzers naar een gelukkiger leven.

Geluk is geen kwestie van geluk | prijs € 22,95

Nederland heeft AllesNederland heeft Alles

Afgelopen jaar konden we noodgedwongen niet reizen. Voor de familie Smit-van Dam een reden om in de zomer per boot vakantie te vieren in Nederland. Zo zijn ze vijf dagen met een boot over het IJsselmeer gevaren en hebben daar allemaal kleine plaatsjes aangedaan. Dat was zó verrassend leuk dat ze besloten nog veel meer mooie plekjes in Nederland te gaan ontdekken. Via hun Instagramaccounts konden volgers hun reiservaringen meebeleven en dit leverde massale reacties op. Van tips waarna toe te reizen tot velen vragen waar ze verbleven, waar te eten, wat te doen etc. tot de vraag of hun tips niet gebundeld konden worden en zo ontstond het idee om het vakantieboek Nederland heeft Alles te maken.

Op basis van de vele tips van hun volgers werd een gevarieerd reisplan samengesteld gericht op gezinnen, maar ook voor degenen die een weekendje weg gaan met hun geliefde, vriend of vriendin; het moest een boek worden voor iedereen. Een belangrijk thema in het boek na het afgelopen zware jaar is ‘support your locals’ want juist deze locals met hun passionele bedrijven maakten de reis extra bijzonder.

Nederland heeft Alles Prijs: 20,-

Een doodgewone nachtvlinderEen doodgewone nachtvlinder
Debuutroman van actrice Melody Klaver

Met dit coming of age-boek maakt actrice Melody Klaver haar debuut als schrijfster. Een doodgewone nachtvlinder – met een ietwat ongewoon verhaal, gaat over het turbulente leven van de ras-Amsterdamse Noé. Deze ambitieuze jonge schrijfster heeft een populaire blog. Ze is goudeerlijk over de extreem hoge pieken en diepe dalen van haar tienerjaren, waarin een levensbepalende gebeurtenis diepe groeven maakt. Alsof de puberteit zelf al niet pittig genoeg is.

Noé schetst die onzekere zoektocht naar zichzelf, naar de liefde en naar haar plek in deze wereld. Ze experimenteert met vrienden, ontdekt haar schrijftalent en probeert thuis de harmonie met haar zussen en ouders te bewaren.

Als Noé verliefd wordt op Dion vindt ze eindelijk rust. Ze wordt zeker van zichzelf en schrijft haar eerste roman. Het is een daverend succes; ze wint de Debutantenprijs voor Beste Jeugdroman. Noé, de jongste winnares ooit, kan haar geluk niet op.

In een dramatische flits staat haar leven op z’n kop.

Noé is gebroken. Ze stort zich steeds meer in het avontuurlijke nachtleven van Amsterdam, waar ze vlucht in een bijna permanente verdoving van drank, drugs en nieuwe vrienden. Noé wordt steeds roekelozer, op het destructieve af. Ze glijdt gevaarlijk gestaag naar de afgrond, totdat ze zich realiseert dat er slechts één persoon is die haar kan redden: Noé zelf…

Een doodgewone nachtvlinder Prijs: 19,95

Noblesse Oblige - een bloedstollende thriller over de Rotterdamse onderwereldNoblesse Oblige – een bloedstollende thriller over de Rotterdamse onderwereld
Noblesse Oblige is een rauw en realistisch verhaal, waarin een sterke vrouw de hoofdpersoon speelt en Rotterdam fungeert als het decor. De nieuwe thriller van schrijfster Esther Kreukniet ligt nu in de winkels.

Het verhaal: corruptie, hebzucht en geheimen
Advocate Liza Kreest leidt een heerlijk leven in het Rotterdamse Kralingen en woont samen met haar dochter Kate. Ze verbergt een schimmig geheim uit haar verleden en heeft zich volledig op haar carrière gestort. Tegen al haar principes in begint ze een verhouding met haar cliënt. Ze wint zijn rechtszaak, maar wordt kort daarna met een laffe smoes gedumpt. Als hij een week later plotseling zelfmoord pleegt, beseft ze dat hier iets groters aan de hand is. Ondertussen wordt ze scherp in de gaten gehouden door de mysterieuze Jung. Onverschrokken zet Liza haar zoektocht voort. Ze wordt op hardhandige wijze bedreigd en als haar dochter Kate ook nog ontvoerd wordt, moet Liza alles riskeren om haar terug te krijgen uit de klauwen van de criminele bende en ligt haar geheim alsnog op straat.

Verhaal met een onderliggende boodschapIn Noblesse Oblige lopen verschillende verhaallijnen door elkaar. De carrière en het liefdesleven van hoofdpersonage Liza raken met elkaar verstrikt. In de delen na Noblesse Oblige blijft ze zich vastbijten in zaken waarin het draait om wat er speelt in de Rotterdamse haven en corruptie en criminele acties aan het licht worden gebracht. Het elitaire leven in Kralingen, het Oud-Zuid van Rotterdam, staat in contrast met de rauwe cultuur van de Rotterdamse haven en drugscriminaliteit. De reeks boeken hebben een onderliggende boodschap.

Noblesse Oblige Prijs: € 22,95

Het laatste kindHet laatste kind
van
Philippe Besson

Anne-Marie neemt afscheid van haar jongste zoon, Théo. Hij gaat studeren, en na zijn vertrek zullen al haar drie kinderen het huis uit zijn. Het laatste kind is het verslag van de zondag waarop Théo naar een eigen appartement vertrekt. Anne-Marie helpt haar zoon met de verhuizing en merkt dat ze zijn afscheid bijna niet aankan. Ze zegt tegen zichzelf dat ze zich niet moet aanstellen, maar de kleinste handelingen duizelen haar. Het vooruitzicht van een leven zonder Théo is bijna onvoorstelbaar. Het laatste kind is een gevoelig en bijzonder portret van een vrouw op een kantelpunt in haar leven.

Philippe Besson schreef vele bestsellers en zijn romans verschijnen wereldwijd in vertaling. Van Lieg met mij zijn alleen in Frankrijk al meer dan 125.000 exemplaren verkocht. Besson woont en werkt in Parijs en Los Angeles.
Het laatste kind Prijs | € 20,99

Damn, horny; een bundel hete verhalen zoals je ze nooit eerder lasDamn, horny; een bundel hete verhalen zoals je ze nooit eerder las

De erotische bundel Damn, horny is samengesteld door schrijversduo Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen, ook wel bekend als DAMN, HONEY. De bundel bevat meer dan vijftien erotische verhalen geschreven door een grote diversiteit aan auteurs.

Om de ultieme erotische bundel samen te stellen vroegen auteurs Marie Lotte & Nydia aan hun favoriete feministische auteurs om hun eigen take on hotness op papier te zetten. “Queer seks beschreven door queer mensen, dikke konten en dikke buiken, hitsige avonturen waarin vrouwen met een beperking de hoofdrol spelen, en non-binaire personen die weten wat ze willen en daarnaar handelen; we misten dat in de seksverhalen die we lazen en daarom hebben we zelf dit boek in elkaar geknald,” aldus de auteurs.

Damn, horny bevat meer dan vijftien erotische verhalen en is aangevuld met anonieme fantasieën ingestuurd door luisteraars van DAMN HONEY de podcast.

Damn Horny Prijs: 19,99

Kom als jezelfKom als jezelf

Eeuwenlang is er veel minder onderzoek gedaan naar de seksualiteit van vrouwen dan naar die van mannen. In Kom als jezelf brengt Emily Nagoski daar verandering in. Het is hét handboek geworden op het gebied van vrouwelijke seksualiteit.

In Kom als jezelf legt Emily Nagoski uit, op basis van wetenschappelijk onderzoek, dat factoren als stress, vertrouwen, gemoedstoestand en je lichaamsbeeld cruciaal zijn voor je seksualiteit. Haar belangrijkste boodschap? Ja, je bent normaal.

In deze herziene en geüpdatete editie deelt Nagoski de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van mindfulness, lust en genot die je seksleven radicaal zullen veranderen.

Emily Nagoski is gepromoveerd op het onderwerp menselijke seksualiteit en was docent vrouwelijke seksualiteit aan het Smith College in Northampton, Massachusetts. Nu schrijft ze boeken en artikelen, en reist ze de wereld over om professionals te trainen en colleges en talks te geven.

Kom als jezelf Prijs: €22,99

Een tweede kans voor Missy Een tweede kans voor Missy van Beth Morrey.

De wereld van Missy Carmichael is tegenwoordig heel klein. Ze heeft verdriet omdat ze nauwelijks nog contact heeft met haar familie. Haar huis is doodstil, op haar voetstappen, het geluid van de radio en het tikken van de klok na. Missy is een mopperkont geworden en ze weet dat ze haar eenzaamheid alleen maar aan zichzelf te danken heeft. Ze verdient ook niet beter, denkt ze, na wat ze gedaan heeft.

Dan ontmoet ze in het park per toeval twee heel verschillende vrouwen en neemt haar leven een onverwachte wending. Er wacht een heel nieuw bestaan op Missy, maar dan moet ze wel moedig genoeg zijn om haar kansen te grijpen. Is ze met haar negenenzeventig jaar te oud voor een tweede kans?

Een tweede kans voor Missy is een roman die doorspekt is met liefde, verlies en eenzaamheid, maar vooral met hoop. Het is een aangrijpend ‘coming of old age’-verhaal waarin gewone dagen bijzonder worden door de kracht van vriendschap, saamhorigheid en vergiffenis voor jezelf, op welke leeftijd dan ook.

Een tweede kans voor Missy Prijs: 21,99

Dit vind je misschien ook leuk

Door op de site te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies ". Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren", dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten