9 x boeken om nu te lezen

9 x boeken om nu te lezen

De zomervakantie is net achter de rug, en het nieuwe seizoen staat voor de deur. Begin de herfst/winter periode goed met een nieuw boek in de hand. We hebben hier 9 exemplaren op een rij gezet die nu of binnenkort in de winkel liggen.

Vechten als een VrouwVechten als een Vrouw
Synthia Stoffer, de enige Europese vrouw met een 3de dan in Krav Maga, de Israëlische zelfverdedigings-methode, komt met haar boek Vechten als een Vrouw. Synthia was al een getraind Krav Maga instructeur toen een vriendin te maken kreeg met ernstig seksueel geweld. Voor haar gaf dat de doorslag om zelfverdediging voor vrouwen tot haar missie te maken. Ze ontwikkelde een systeem dat vrouwen werkelijk sterker, zelfbewuster en veiliger zou laten voelen. Zo ontstond JUNO, een unieke combinatie van mentale en fysieke zelfverdedigingstechnieken, specifiek voor vrouwen.
In ‘Vechten als een vrouw’ beschrijft Synthia de fundamenten van JUNO Self Defense. Ze spoort vrouwen aan hun grenzen aan te geven, belemmerende overtuigingen vanuit de opvoeding los te laten, duidelijk te communiceren en hun kracht in te zetten waar en wanneer dat nodig is. Daarnaast beschrijft het boek de belangrijkste zelfverdedigingstechnieken op de meest voorkomende fysieke aanvallen gericht op vrouwen.

Vechten als een vrouw is een combinatie van persoonlijke ervaringen, harde data en praktische adviezen voor vrouwen gebaseerd op de JUNO filosofie: Awareness-Prevention-Action. Als eerste: leer je bewust te zijn van je omgeving. Vervolgens beschrijft ze hoe je ongewenste situaties kunt voorkomen en tot slot welke acties je kunt ondernemen als je daadwerkelijk wordt aangevallen.

‘Vechten als een vrouw’ is bedoeld als eye-opener voor alle vrouwen, als handboek voor vrouwen die zoeken naar een geschikte zelfverdedigingscursus en natuurlijk voor al die vrouwen die JUNO Self Defense cursussen nu al volgen.

Vechten als een vrouw € 15,95

HOME De reis van mijn onrustig hartHOME
De reis van mijn onrustig hart
De ontdekking van de rockmuziek doet Theo Lens veranderen van een puber in een idealistische hippie met een rusteloos hart. Zijn omzwervingen, op zoek naar de zin van zijn bestaan, brengen hem van communes naar grote muziekpodia. Hij werkt samen met grote namen en wordt succesvol. Terwijl Theo voor zijn muziek rondreist, wordt hij geconfronteerd met de hardheid van het bestaan van daklozen; een wereld die ver verwijderd is van de glitter en glamour van de entertainmentindustrie.
Mede geïnspireerd door het boek Eindelijk thuis van Henri Nouwen verdiept Theo zich in de daklozenwereld, op zoek naar een thuis waar ook zijn hart rust vindt…

Home is een inspirerend levensverhaal vol pieken en dalen en is onderdeel van een multimediaal project. Het album ‘Home at Last’, Theo’s muzikale biografie, is bij het boek inbegrepen en hij nam een documentaire op over zijn zoektocht.
Home € 24,99

KudosKudos
In een vliegtuig luistert een vrouw naar het verhaal van de onbekende passagier naast haar: over zijn werk, zijn huwelijk, zijn dochter en de nacht waarin hij zijn hond moest begraven. De vrouw, Faye, is onderweg naar Europa om interviews te geven over haar nieuwe boek. Eenmaal daar aangekomen spreekt ze met mensen over kunst, familie, politiek, liefde, over plezier en verdriet, en over gerechtigheid en onrecht. Ze praat over zaken die er werkelijk toe doen in het leven. Deze conversaties, de laatste met haar zoon, komen samen in een prachtig, majestueus slotstuk.

Kudos is, na Contouren en Transit, het laatste deel van Rachel Cusks briljante drieluik waarin ze een even intieme als veelomvattende kijk biedt op het leven in de eenentwintigste eeuw.

Rachel Cusk werd in 1967 in Canada geboren en verhuisde in 1974 naar Engeland. Ze schreef negen romans en drie non-fictie boeken. Haar werk is met diverse prijzen bekroond.
Kudos €19.99

Bede aan de zeeBede aan de zee
Op 2 september 2015 spoelde de driejarige Alan Kurdi aan op de Turkse kust. Zijn familie deed een poging Syrië te ontvluchten en veiligheid te vinden in Europa. Khaled Hosseini was zelf ook ooit een jonge vluchteling die ver van zijn thuisland Afghanistan opgroeide. Deze ervaring speelt altijd een belangrijke rol in zijn romans en in zijn welzijnswerk. In Bede aan de zee komen deze werelden samen. Een krachtig verhaal over liefde en verlies, in de vorm van een brief van een vader aan zijn zoon, met beeldschone illustraties van Dan Williams.

Khaled Hosseini is een van de meest succesvolle en geliefde auteurs ter wereld. Zijn romans De vliegeraar, Duizend schitterende zonnen en En uit de bergen kwam de echo zijn wereldwijde bestsellers. Er zijn meer dan 55 miljoen boeken van Khaled Hosseini verkocht
wereldwijd, waarvan 2,8 miljoen in Nederland en Vlaanderen.

Bede aan de zee € 14,99

De herkomst van AnderenDe herkomst van Anderen
Een van Amerika’s belangrijkste auteurs schrijft over de thema’s die haar werk kenmerken: ras, grenzen, migratie, angst, het verlangen om ergens thuis te zijn. Wat is ras en waarom is het zo belangrijk? Waarom heeft de mens behoefte aan de Ander? En waarom beangstigt de aanwezigheid van de Ander ons? In De oorsprong van de ander gaat Toni Morrison op zoek naar antwoorden. Ze grijpt terug naar haar eigen jeugd, maar onderzoekt ook de geschiedenis, de politiek en de literatuur. Ze schrijft over de negentiende-eeuwse literatuur waarin slavernij werd geromantiseerd en vergelijkt deze boeken met de dagboekaantekeningen van slavenhouders. Morrison onderzoekt wat het betekent om zwart te zijn en verkent verschillende opvattingen over raciale zuiverheid, globalisering en massamigratie in deze eeuw. De herkomst van Anderen is Morrisons persoonlijkste non-fictiewerk tot nu toe.

Toni Morrison (Lorain, Ohio, 1931) is een van de meest vooraanstaande auteurs van onze tijd. Ze heeft vele boeken op haar naam staan, waaronder Het blauwste oog, Het lied van Solomon, Beminde, Het paradijs en God sta het kind bij. Voor haar werk ontving ze onder meer de Pulitzer Prize, de National Book Critics Circle Award en in 1993 de Nobelprijs voor Literatuur.

De herkomst van Anderen €18,99

Jayne van Jan CremerJayne van Jan Cremer
In 1964 werd de eerste Ik Jan Cremer opgedragen aan sekssymbool en actrice Jayne Mansfield. Ze noemde het boek ‘a wild and sexy masterpiece’ en de auteur ‘my Pop Hero’. Ruim tien jaar geleden verscheen Jan Cremers Derde Boek, waarin het contact tussen Cremer en Mansfield in de jaren zestig uit de doeken wordt gedaan. Het autobiografische verslag van hun gemeenschappelijke avontuur is nu voor het eerst verkrijgbaar in een aparte uitgave.

Omdat Jan Cremer na een oorlog met zijn Amerikaanse uitgever financieel aan de grond zit, gaat hij ermee akkoord de wereldberoemde Jayne Mansfield te vergezellen op een publiciteits- en nachtclubtournee. Zij is zijn jeugdidool, en als promotiestunt gaat hij met haar op de foto. De foto wordt een romance, en voor Jan het weet sleurt de dominante Mansfield haar Hollandse beau mee op een krankzinnige reis door Zuid-Amerika. Door de ogen van Jan Cremer zien we hoe de onmogelijke diva ‘La Mansfield’ zich wentelt in haar beroemdheid en haar omgeving betovert én tot wanhoop brengt.

Jayne €19.99

PatriciaPeter Terrin – Patricia
Astrid is een succesvolle eventmanager van negenendertig. Juist op het moment dat haar baan en het moederschap haar even te veel worden, valt haar iPhone in het bad van haar zoontje. Voor de buitenwereld, die haar voortdurend opeist, is ze plots onbereikbaar, als van de aardbol verdwenen. Ze doet het ondenkbare: ze loopt het huis uit, start haar auto en rijdt weg, van de villawijk vandaan. Op de snelweg komt ze bij haar positieven en wordt ze bevangen door paniek. Ze haast zich terug, voordat haar vijfjarige zoontje Louis iets overkomt. Maar wanneer de auto van haar man David onverwacht voor het huis blijkt te staan, durft ze zich niet te vertonen. Vanaf dat moment zoekt ze angstvallig een weg terug naar haar eigen leven.

Patricia is een fascinerende roman die de lezer van begin tot eind in spanning houdt. Met grote beheersing vertelt Peter Terrin over een vrouw in crisis, die alles wat ze over zichzelf meende te weten in twijfel moet trekken.
Patricia €19.99

Archipel van de hondArchipel van de hond
De Middellandse Zee. Een eilandengroep met wijngaarden en olijfbomen, bevolkt door een kleine vissersgemeenschap. Een geïsoleerde plek, weg van het lawaai van de wereld, tot op een dag een oude vrouw op het vulkanische strand drie lijken aantreft. Wie waren deze mensen? Wat moet er gebeuren met hun overblijfselen? Moet de waarheid onder ogen worden gezien of is het mogelijk dit mysterie te negeren? Archipel van de hond is een roman over de wereld waarin wij leven. Het is net als Philippe Claudels geliefde romans Grijze zielen en Het verslag van Brodeck een tijdloze reflectie op de menselijke natuur en de keuzes die we maken.

‘Archipel van de hond is opgezet als een thriller; een snelle, spannende vertelling over een gemeenschap die door buitengewone omstandigheden uit zijn vredige bestaan wordt geworpen en gedwongen wordt keuzes te maken die haar ware aard tonen. Ik ben teruggegaan naar de vertelstijl van Grijze zielen en Het verslag van Brodeck en neem de lezer mee op reis in een deels verzonnen, deels realistische wereld.’ Philippe Claudel
Archipel van de hond € 21,99

Man/VaderMan/Vader
Jan van Mersbergen gaat door het leven als man en als vader. Maar wat betekent dat eigenlijk? In Man/Vader beschouwt Van Mersbergen ‘mannendingen’ als vissen, het metselen van een muurtje, vechten en bier drinken, maar in het leven van een vader worden ook koude handjes opgewarmd, geruststellende woorden gefluisterd voor een spannende sportwedstrijd, slaapliedjes gezongen. Hij vraag zich af: ‘Doe ik het als man wel goed?’, ‘Hoe verhoudt de man zich tot de vrouw?’, ‘Wat zijn de verschillen tussen het moeder- en vaderschap?’ en ‘Hoe voedt een man zijn kinderen op?’. Met tedere pen beschrijft Jan van Mersbergen het alledaagse leven van de moderne man die een zorgzame en toegewijde vader is en tegelijkertijd op en top mannelijk en stoer is of dat op z’n minst zou willen zijn.
Jan van Mersbergen (1971) schreef acht romans, een novelle, een verboeking en, onder pseudoniem, twee thrillers. Hij publiceerde in verschillende kranten, week- en maandbladen en literaire tijdschriften. Zijn werk werd herhaaldelijk genomineerd voor literaire prijzen en is veelvuldig vertaald. Een aantal van zijn stukken over zijn rol als man en vaderschap verschenen eerder in Trouw.
Man/Vader € 19,99

Dit vind je misschien ook leuk