Aardig zijn is aantrekkelijker als je ook sexy bent

Aardig zijn is aantrekkelijker als je ook sexy bent

Een goed persoon zijn, kan je aantrekkingskracht als liefdespartner substantieel vergroten – maar zeker ook als je fysiek ook aantrekkelijk bent – heeft nieuw onderzoek van de Universiteit van Keulen bevestigd. Fysieke aantrekkelijkheid werd als bijzonder aantrekkelijk gezien bij het zoeken naar een kortstondige seksuele affaire, terwijl vriendelijkheid en betrouwbaarheid bijzonder belangrijk bleken te zijn bij het zoeken naar een liefdespartner voor de lange termijn.

De onderzoekers ontdekten ook dat mannen meer geneigd waren hun prioriteiten te verschuiven naar ofwel fysieke aantrekkelijkheid ofwel betrouwbaarheid bij het zoeken naar partners voor respectievelijk korte of lange termijn, terwijl de voorkeur van vrouwen stabieler bleef over de verschillende contexten.

Hoewel fysieke aantrekkelijkheid en vriendelijkheid op zichzelf al wenselijk waren bij het evalueren van potentiële partners op de lange termijn, bleek dat deze kwaliteiten wederzijds werden versterkt toen ze samen plaatsvonden.

Dit vind je misschien ook leuk