Afslanktips voor het badpakken seizoen

Afslanktips voor het badpakken seizoen

Laatst geüpdatet op juni 18, 2018 by Redactie

De zomer nadert. Het is tijd om je badpak aan te doen en naar het strand te gaan. Als je die extra kilo’s niet eerder hebt kunnen kwijtraken, raak dan niet in paniek – het is niet te laat. Hier enkele afslank-tips voor de zomer die je helpen om zonder al te veel inspanning of opoffering calorieën en vet te verminderen:

– Geniet van verse zomergroenten. Geniet van salades en gestoomde of gegrilde groenten. Breng groenten op smaak met specerijen, citroen- en balsamicoazijn, een beetje Parmezaanse kaas en vetarme dressings.

– Probeer groenten de hoofdfocus van je maaltijd te maken en voeg kleine porties proteïne en / of zetmeel toe.

– Verlang je naar iets zoets? Laar cake, koekjes en ijs staan. Kies in plaats daarvan voor verse bessen, meloen en andere soorten fruit. Fruit is vetvrij, rijk aan voedingsstoffen en vezels en zorgt natuurlijk voor energie. Probeer niet-vette yoghurtijs met je favoriete fruit en je hebt een heerlijk, vetvrij en caloriearm dessert.

– Drink veel water bij warm weer, maar pas op voor calorierijke dranken zoals sap, volle melk, frisdrank en alcohol. Gebruik in plaats daarvan water, verse sap, magere melk of ijsthee.

– Drink alcohol met mate omdat het veel “lege” calorieën bevat en je eetlust kan stimuleren.

– Grillen is een geweldige manier om smaak toe te voegen en tegelijkertijd vet en calorieën te verminderen. Probeer vis of kip in folie in te pakken, groenten en smaakmakers toe te voegen en te grillen. Door vlees te grillen, druppelt wat vet weg, wat het vet- en caloriegehalte verlaagt.

– Etentjes met familie en vrienden mogen geen dieetramp worden. Probeer een week voor deze speciale gelegenheden calorieën te verminderen, zodat je een beetje kunt genieten. Probeer echter voedingsmiddelen met een hoog vetgehalte te beperken, zoals chips en op mayonaise gebaseerde salades.

– Profiteer van het warme weer door vaker te trainen. Speel een potje frisbee, volleybal of tennis, maak lange wandelingen of zwemrondes.

Dit vind je misschien ook leuk