Alles over gezichtsreinigingsmiddelen

Alles over gezichtsreinigingsmiddelen

Laatst geüpdatet op maart 23, 2024 by Redactie

Het wassen van onze gezichten zou een van de minst gecompliceerde dingen moeten zijn van ons dagelijkse beauty ritueel. Maar door de enorme hoeveelheden gezichtsreinigingsmiddelen is deze eenvoudige taak niet zo simpel meer. Daarom hebben we hier wat tips over wat en hoe te kiezen.

Als eerste is het belangrijk om je huidtype te bepalen. Is het normaal, vet, droog of een combinatie? De verschillen: De normale huid ervaart zelden uitbarstingen of droge plekken, en heeft weinig onvolkomenheden. Bij de vette huid, met name bij jongere volwassenen, is ​​een altijd aanwezige “acne alert”. Dit wordt meestal veroorzaakt door overactieve talgklieren in het gezicht die olie produceren, waardoor een vette huid vuiler kan zijn dan het in werkelijkheid is en het de poriën kan verstoppen, waardoor acne ontstaat. Een droge huid kan problematisch zijn omdat het altijd probeert om zich te doen gelden – peeling, soms rood, en het ziet er soms schilferig en uitgedroogd uit. Een combinatie huid is vanzelfsprekend: het gezicht bestaat uit verschillende ‘zones’, waarvan sommige vet, sommige droog, en anderen normaal.

Lees ook: 5 dingen die je niet moet doen bij gezichtsreiniging

Er is een mythe over gezichtsreiniging, ongeacht huidtype: Meer wassen is niet per se beter. Het is belangrijk om de huid gereinigd te houden, met name in de ochtenden en avonden, maar door het vaker dan dat te wassen, of extreem krachtig, kan het verschillende huidtypes irriteren.

Tips voor wat voor gezichtsreinigingsmiddelen te gebruiken

Als je eenmaal weet welk huidtype je hebt, kun je gemakkelijker de gezichtsreinigingsmiddelen die goed zijn voor jouw huid selecteren. Normale huidtypen kunnen allerlei reinigingsmiddelen gebruiken. Vette huidtypes hebben behoefte aan een middel dat ontvet wat helpt de huid te exfoliëren en puistjes te verminderen. Droge huidtypes doen er verstandig aan romige, hydraterende gezichtsreinigingsmiddelen te gebruiken die de schilferige, geïrriteerde huid kalmeren. Gecombineerde huid types kunnen hun dubbele behoeften overbruggen door te wassen met een zachte, op water gebaseerd reinigingsmiddel die ervoor zorgt dat de huid niet droog blijft of strak aanvoelt.

Het komt er dus op neer dat je de textuur van je huid kunt verbeteren en eventuele negatieve effecten van gezichtsreinigingsmiddelen kunt voorkomen door je huidtype te weten en de ingrediënten te kiezen die het beste voor je gezicht zijn.

Dit vind je misschien ook leuk