Wat doe je als je partner een chronische flirt is?

Wat doe je als je partner een chronische flirt is?

Je bent de date periode voorbij en hebt een nieuwe relatie met iemand waarvan je hoopt dat hij de ware zou kunnen zijn. De kans is groot dat jullie elkaar in de eerste plaats hebben ontmoet vanwege (wederzijds) flirten. Het was leuk en spannend. Misschien heb je toen niet gemerkt dat je nieuwe geliefde de gewoonte heeft om met iedereen te flirten. Vaak zelfs. Maar nu weet je het. De twijfel is ingeslopen en je vraagt je af of al dat flirten een teken is dat de nieuwe romance niet zo solide is als je dacht. Hij lijkt elke keer dat jullie uitgaan zijn charme te gebruiken bij iedereen. En je vindt het niet leuk, op zijn zachts gezegd. Voordat je boze ultimatums stelt of voortijdig de relatie verbreekt, zijn hier enkele strategieën om dingen in perspectief te plaatsen – en om je te helpen beslissen wat je vervolgens kunt doen.

Bespreek het
Wrok is als schimmel – het groeit het snelst op donkere, verborgen plaatsen. Als je je zorgen maakt over hoeveel je partner met anderen flirt, uit ze dan. Stel directe vragen en verwelkom eerlijke antwoorden. Misschien ontdek je dat een misverstand de kern van de zaak vormt.

Lees ook: Tekenen dat hij een type is die kan vreemdgaan

Overweeg de motieven van je partner
Psychologen wijzen erop dat niet alle flirten gaat over het zoeken naar seks of nieuwe relaties. Voor sommigen maskeert het een gevoel van onzekerheid, of is het gewoon speels, nooit bedoeld om voorbij het moment te gaan. Anderen gebruiken flirten om direct voordeel te behalen, zoals gratis drankjes aan de bar of een betere tafel voor het diner. Ontdek welke flirtstijl het beste je liefde beschrijft en probeer dingen door zijn ogen te zien.

Overweeg je eigen motieven
Het is mogelijk dat wat je flirten noemt, eigenlijk gewoon een normale, onschadelijke sociale interactie is. Denk na om er zeker van te zijn dat je geen tekenen van onredelijke bezitterigheid vertoont.

Houd rekening met de wetenschap
Het is een feit dat een bepaald aantal flirten als mens in ons DNA is ingebed – inclusief jezelf. Elke poging om het volledig uit te roeien, alleen omdat je een meer serieuze relatie bent begonnen, is onrealistisch en misschien zelfs onmogelijk. Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat mensen eerder geneigd zijn iets na te streven – zelfs ondanks bekende negatieve gevolgen – als ze denken dat het om ‘verboden’ fruit gaat.

Lees ook: Tekenen dat hij je alleen het bed in wilt krijgen

Bekijk het grote plaatje
Als je partner een gewoonte heeft om te flirten, weersta dan de verleiding om het het enige bewijsstuk te laten worden waarop je de relatie beoordeelt. Wat suggereren andere tekens? Houd je echt van elkaar als je samen bent? Communiceer je goed?

Keer de rollen om
Dit betekent niet dat je gekke hersenspellen speelt die zijn ontworpen om jaloezie bij je partner te veroorzaken. Maar in plaats van te pruilen vanaf de zijlijn, kun je ervoor kiezen om de meest interessante, aantrekkelijke, flirterige persoon in de kamer te worden. Het zal je liefde eraan herinneren waarom hij met je is in de eerste plaats.

Wees eerlijk tegen jezelf
Als je al het bovenstaande hebt gedaan en je gevoel zegt je nog steeds dat iets niet klopt, doe dan wat je moet doen om je grenzen te verleggen. Eis een betere behandeling, of – als dat niet het geval is – plan je exit.

Dit vind je misschien ook leuk