De anti-snurkbeugel maakt een einde aan je nachtelijke hel

De anti-snurkbeugel maakt een einde aan je nachtelijke hel

Laatst geüpdatet op maart 21, 2024 by Redactie

De anti-snurkbeugel is volgens KNO-artsen het effectiefste anti snurk middel. Hoe werkt de anti-snurkbeugel precies? En waar moet je op letten bij de aanschaf van een beugel?

Hoe ontstaat snurken?

Snurken wordt in de meeste gevallen veroorzaakt doordat de onderkaak tijdens de slaap naar achteren zakt. Dit gebeurt als er sprake is van verslapte spieren in de mond en keel. Bekende oorzaken hiervan zijn oververmoeidheid en ouderdom, maar ook erfelijkheid is een belangrijke factor.

Het gevolg van de verslapte onderkaak is dat het zachte gehemelte en de huig de luchtweg belemmeren. Hierdoor heeft lucht slechts een nauwe doorgang. Het gevolg is dat er een turbulente luchtstroom ontstaat. Dit zorgt voor trillingen van de keelweefsels. Deze trillingen zijn de directe veroorzakers van het snurkgeluid.

Werking van de anti-snurkbeugel

De anti-snurkbeugel is een bitje dat de snurker ‘s nachts draagt. De beugel pakt het naar achteren zakken van de onderkaak aan door deze lichtjes naar voren te dwingen. Hierdoor blijft de luchtweg compleet vrij en wordt snurken voorkomen.

Werking van de anti-snurkbeugel

De werking van de anti-snurkbeugel is wetenschappelijk onderzocht door het Amerikaanse onderzoeksinstituut National Center for Biotechnology Information (NCBI). Zij voerden een onderzoek uit onder 134 proefpersonen. 96% van hen kampte met ernstige snurkklachten; met het dragen van de anti-snurkbeugel daalde dit percentage tot slechts 2%.

Ongeveer een jaar later droeg nog steeds 86% van de proefpersonen elke nacht een anti-snurkbeugel. Het NCBI heeft daarom geconcludeerd dat ongeveer 90% van de snurkers baat heeft bij de anti-snurkbeugel.

Anti-snurkbeugel kopen

Wil jij graag een snurkbeugel kopen? Dan zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden.

Prijs

Het is mogelijk om een anti-snurkbeugel te laten aanmeten bij de tandarts. Helaas is dit zeer prijzig: de kosten kunnen oplopen tot vele honderden euro’s. Het is daarom slimmer om online een anti-snurkbeugel aan te schaffen. Hier kun je kwalitatief goede beugels vinden voor slechts een paar tientjes.

Erkende webshop

Let erop dat de webshop waar je je beugel wilt kopen een erkende webshop is. Controleer of de winkel is aangesloten bij een betrouwbaar keurmerk.

Op maat

Kies voor een anti-snurkbeugel die aanpasbaar is op je gebit. Deze zal veel comfortabeler en effectiever zijn dan een standaard model beugel.

anti-snurkbeugel die aanpasbaar is op je gebit

Proefperiode

Het is een goed idee om te kijken of de betreffende webshop werkt met proefperiode, beter bekend als een ‘niet goed, geld terug’ garantie. Hierbij krijg je het aankoopbedrag terug als de beugel bij jou niet effectief is.

Klantervaringen

Kies voor een anti-snurkbeugel met vele positieve ervaringen van echte klanten. Vermijd webshops met slechts een handjevol reviews.

Mr. Anti Snurk

Een betrouwbare webshop die aanpasbare anti-snurkbeugels verkoopt is Mr. Anti Snurk. Deze beugel kost slechts €27,95 en kun je gedurende 7 dagen uitproberen.

Dit vind je misschien ook leuk