Deze beha mythen ken je waarschijnlijk niet

Deze beha mythen ken je waarschijnlijk niet

De verschillende mythen die je geloofde toen je nog een kind was, lijken je nu waarschijnlijk vreemd. Vreemd genoeg zijn mythen over bh’s op de een of andere manier anders – veel volwassen vrouwen geloven ze nog steeds. Of je ze nu van je moeder, je beste vriendin of een slecht geïnformeerde lingerie verkoopster hebt gehoord, deze gemeenschappelijke beha mythen kloppen gewoon niet.

Mythe: slapen met een beha houdt je borsten rechtop
Er is geen wetenschappelijk bewijs dat het dragen van een BH of het niet dragen van een BH een verschil kan maken met wat er met je borsten in de loop van de tijd gebeurt. Dat borsten gaan hangen gebeurt voornamelijk door zwangerschap, bevalling en borstvoeding. Dan is er nog een klein ding dat misschien wel de zwaartekracht wordt genoemd. Na verloop trekt de zwaartekracht je borsten naar beneden. Het is gewoon een natuurlijk proces.

Mythe: het dragen van een beha zorgt ervoor dat je borsten verslappen
Je hebt misschien ook gehoord dat het dragen van een bh je borsten doet verslappen. Je borsten bevatten geen spieren, alleen huid, vet en ligamenten. Het is niet zoals je buikspieren of bovenarmen die je kunt verbeteren met trainen. Het dragen van een BH of het niet dragen van een BH verandert niets aan het feit dat dit allemaal fysiologische veranderingen zijn die zich in de loop van de tijd met je borsten voordoen.

Mythe: beha’s kunnen borstkanker veroorzaken
Deze mythe gaat terug tot 1995, toen een team van medische antropologen beweerde dat het dragen van strakke bh’s lymfeklieren rond de borsten beperkt, waardoor giftige stoffen die kanker in het lichaam veroorzaken, worden opgesloten. Dit blijkt niet juist te zijn. Maar de mythe blijft bestaan ​​op het internet. Waarom is deze herhaalde theorie nep? De manier waarop de lymfevaten werken is dat ze van de rand van de borsten naar het tepelgebied gaan en vervolgens de oksels in. Dus het wordt niet gecomprimeerd of gestopt door een bh, omdat het weggaat van waar de beugel is. Andere onderzoeken hebben aangetoond dat er geen significant bewijs is dat het dragen van een BH verband houdt met het risico op borstkanker.

Mythe: je moet je beha niet te vaak wassen
Denk er eens over na: zou je meerdere keren hetzelfde paar ondergoed willen dragen zonder het te wassen? Ja, dat dachten we niet. Dezelfde regels gelden voor beha’s. De stof breekt af als het voortdurend tegen het vuil wrijft en oliën van onze huid. Dus om het leven van je bh te verlengen, wil je echt zeker weten dat je hem na elke slijtage wast.

Mythe: leg je beha NIET in de wasmachine
Deze mythe bevat wel een beetje waarheid. Beha’s verslijten sneller als ze in de wasmachine worden gegooid; haken kunnen vast komen te zitten op andere items in de trommel. Het is aan te raden om je BH met de hand te wassen in koud water met een zacht reinigingsmiddel. Maar zolang je accepteert dat je je lingerie vaker moet vervangen, is er niets mis met het wassen van je beha’s in de machine.

Mythe: je kunt je bh voor altijd houden
Als de bh nog steeds past, draag hem dan, toch? Niet zo veel. Zelfs als je borsten dezelfde maat blijven, moet je niet voor altijd aan je favoriete bh vasthouden. Een algemene vuistregel is een jaar. Maar als het een bh is die je niet vaak draagt, kun je hem drie jaar houden. Het hangt allemaal af van hoe vaak je het draagt ​​en hoe goed je ervoor zorgt.

Mythe: je bh-maat is hetzelfde bij alle merken
Jouw maat is niet hetzelfde bij elk merk, of zelfs voor elke stijl. Al deze merken gebruiken een ‘pas-model’. Er is geen machine die de maat van een BH bepaalt. Ze kijken eigenlijk naar een echte vrouw, bepalen haar grootte en baseren vervolgens de rest van hun lijn op die persoon. Aangezien er absoluut geen consistentie is, zou je vijf verschillende beha’s in vijf verschillende maten van vijf verschillende merken kunnen hebben. Dat betekent dat je ze echt in elke winkel moet proberen om de juiste pasvorm te vinden.

Mythe: een nieuwe bh moet tot de laatste haak passen
Het kopen van een bh om perfect bij de grootste bandmaat te passen is niet per se de beste methode die er is. In plaats daarvan moet je het haakje van de ​​bh aan de middelste haak bevestigen. Op die manier kun je naar de buitenhaak gaan als je bijvoorbeeld menstrueert, omdat vrouwen in die tijd een beetje breder worden. En als het een beetje uitrekt, dan verplaats je het naar de strakste instelling.

Dit vind je misschien ook leuk