Dit zijn de behang trends van 2019!

Dit zijn de behang trends van 2019!

Laatst geüpdatet op maart 15, 2019 by Redactie

Nu het winterseizoen ten einde loopt en de lente steeds dichterbij komt, is het tijd om je huis weer een opfrisbeurt te geven. Dat hoeft niet groots, ook kleine aanpassingen kunnen een onmiddellijk effect hebben. Een mooi nieuw behang kan een interieur een geweldige, nieuwe uitstraling geven. De collecties van Eijffinger behang, zijn een aanrader. Bekijk hier de behang trends van 2019!

Living Color het nieuwe neutraal
Voor fans van millennial pink is er een nieuwe kleur, en deze heeft een vergelijkbare look en feel als deze oude favoriet. Een combinatie van oranje en roze, Living Color (perzikkleurig koraal) is door Pantone voorspeld als de kleur voor 2019. Deze tint is ideaal voor diegenen die graag willen experimenteren met kleur maar op hun hoede zijn om iets te kiezen dat misschien te overweldigend is.

Natuurlijke materialen
Natuurlijke materialen zijn al een tijdje in en zullen we ook dit jaar weer zien. Denk aan behang dat lijkt op versleten bakstenen, hout, schors of ruwe steen en je hebt een idee. Dit behang heeft alles te maken met het vastleggen van de charme van natuurlijke ruwe materialen om een ​​warme en uitnodigende sfeer te creëren. Ze kunnen er geweldig uitzien in de juiste setting en zorgen voor een ontspannen sfeer.

Tropic Exotic
Een andere beweging in decors is een overgang van het minimalisme en een terugkeer naar maximalisme.
Dit is goed te zien in de overvloed aan botanisch geïnspireerde ontwerpen. De Tropic Exotic look is een trend die is geïnspireerd op de weelderige tropische flora en fauna. Voor degenen die hun muren willen bekleden met bloemen, bananenpalmen, varens, flamingo’s en allerlei tropische dingen, zijn er een aantal collecties om je te verleiden.

Geometrische vormen
Als je smaak minder tropisch en meer eigentijdser is, zijn geometrische vormen een aanrader voor behang. Omdat de patronen de neiging hebben om klein en gedetailleerd te zijn, lijken ze op een witte achtergrond indrukwekkend in kleinere ruimtes. Voor grotere gebieden, wees gedurfd.

Strepen
Strepen komen terug op moderne behang ontwerpen in 2019. We zien zowel klassieke strepen in de kleuren van nu als verfrissende nieuwe patronen. Als je iets wilt dat je muren interessanter maakt, maar zonder al te veel kleur, kies voor een grafische grijze en witte streep. Voor iets leukers, maar niet te voor de hand liggend, overweeg dan modern behang met groene, roze en witte strepen. Dit voegt een vleugje luxe toe aan elke kamer en helpt je tegelijkertijd om kleuren te introduceren. Strepen roepen ook een samengevoegd gevoel op als ze worden gecombineerd met zachte neutrale kleuren, perfect voor het creëren van een verwarmende en uitnodigende ruimte.

Donkere patronen
Niet alles hoeft licht en helder te zijn, en hetzelfde geldt voor behang trends voor 2019. Donkere muren zijn een trend, en een zekere manier om een stijlvolle statement te maken in je huis voor het nieuwe jaar. Donkere muren hoeven echter niet saai te zijn! In plaats van een volledig zwarte muur, die waarschijnlijk je kamer zal overmeesteren, kies je in plaats daarvan voor zwart, blauw of groen behang met patronen in een neutrale kleur, en dat op één muur. Het transformeert de ruimte onmiddellijk in een gewaagde, opvallende en toch glamoureuze kamer.

Dit vind je misschien ook leuk