Belangrijke dingen die je leert van een break-up met een vriendin

Belangrijke dingen die je leert van een break-up met een vriendin

Er is die vaak geciteerde regel over hoe moeilijk het verbreken van een relatie is. Hoewel het meestal wordt toegepast op romantische relaties, kan het ook worden toegepast op vriendschappen. Of je nu degene bent die de vriendschap verbreekt, of je bent degene die gedumpt wordt, vriendschapsbreuken zijn moeilijk. Als je te maken krijgt met een beëindiging van een vriendschap, probeer dan te onthouden dat je onderstaande 15 belangrijke dingen zult leren, en ze zullen je helpen om betere vriendschappen te krijgen in de toekomst.

1. Hoe te communiceren.
Communicatie speelt een grote rol in alle relaties en het is iets dat veel vriendschappen kan maken of breken. Als communicatie een probleem was in je vriendschap, heb je hopelijk een beter inzicht in hoe je dit in de toekomst kunt verbeteren.

2. Hoe jezelf voorop te stellen.
Als het verbreken van de vriendschap van jou kwam, wilde je waarschijnlijk de gevoelens van je vriendin niet kwetsen, maar op een gegeven moment besefte je dat je vaarwel moest zeggen omdat het het beste voor je was. We kunnen onszelf vaak vergeten, dus herinneringen zoals deze zijn belangrijk.

3. Wat je eigenlijk wilt in een vriendschap.
Waren er dingen in de vriendschap die je niet leuk vond? Waren er dingen waarvan je dacht dat ze ontbraken, waardoor de vriendschap minder werd? Het kostte deze niet-zo-goede vriendschap om deze belangrijke details te realiseren, dus onthoud ze.

4. Hoe je moet omgaan met afwijzing
Afwijzing is een deel van het leven. Het is iets waar we allemaal mee te maken krijgen. Nu je het in je vriendschap hebt moeten verwerken, ben je beter voorbereid om ermee om te gaan in andere situaties.

5. Wanneer weg te lopen van iets.
Een les die in ons geworteld zit, is tot het einde toe dingen doorzien, maar dat is niet altijd van toepassing. Soms is het eigenlijk beter om weg te lopen van iets, zoals je net hebt ontdekt.

6. Het belang van eerlijkheid.
Jij en je vriendin konden gewoon doorgaan met doen alsof alles in orde was en grijnzen en het verbergen. In plaats daarvan ondernam je actie en beëindigde je de vriendschap. Je hebt het je op dat moment misschien niet gerealiseerd, maar dit is een grote les in eerlijk zijn tegenover andere mensen en jezelf.

7. Wat dealbreakers voor jou zijn.
Iedereen zou dealbreakers moeten hebben voor allerlei relaties. Je hebt het misschien niet vóór deze vriendschap gehad, maar nu zal je hopelijk een duidelijker idee moeten hebben van wat goed is voor je vriendschappen en wat zeker niet.

8. Dat dingen niet altijd zo werken als je wilt.
Grote les hier. Onthoud deze.

9. Wat je zwakke punten zijn.
Je zou het misschien niet willen toegeven, maar waarschijnlijk heb je ook een rol gespeeld in deze vriendschap. Denk terug aan de vriendschap en zoek uit welke dingen je hebt gedaan die misschien niet de beste waren. Wordt er niet boos over; richt je gewoon op manieren waarop je ze in de toekomst kunt verbeteren.

10. Wat te zoeken bij toekomstige vrienden.
Soms is er een waardeloze vriendschap nodig om te beseffen wat goed is. Als je hebt ontdekt dat er een aantal belangrijke elementen misten bij deze vriendschap, moet je zeker zijn dat je op zoek bent naar die in toekomstige vrienden.

11. Niet iedereen kan met iedereen opschieten.
Het is een les die je waarschijnlijk voor het eerst hebt ontdekt in de kleuterklas, maar het is iets dat je tot nu toe misschien bent vergeten. Sommige mensen gaan verder terwijl anderen dat niet doen. Probeer deze te onthouden.

12. Sommige mensen zijn je tijd niet waard.
Je tijd is kostbaar en als je het aan iemand geeft, zouden ze het op prijs moeten stellen. Het maakt niet uit wie het is.

Lees ook: Dingen die echte vriendschappen gemeen hebben

13. Hoe om te gaan met exen.
De kans is groot dat je je ex-vriendin waarschijnlijk gaat zien en dat je waarschijnlijk op een gegeven moment moet communiceren. Je bent hier misschien bang voor, maar onhandige ex-interactie is een deel van het leven. Gebruik deze kans dus om je vaardigheden aan te scherpen.

14. Dat er niets mis is met alleen zijn.
Niet doen, want het is waar. We kunnen soms zo betrokken raken in vriendschappen dat we, als we alleen zijn, denken dat er iets mis is met ons. Dat is er niet.

15. Hoe een vriendschap te beëindigen.
Het is een beetje deprimerend, maar het afwijzen van mensen is iets waar je weer mee te maken krijgt, of het nu gaat om andere vriendschappen, relaties of zelfs werk.

Dit vind je misschien ook leuk