Bespaartips voor je verbouwing

Laatst geüpdatet op januari 19, 2018 by Redactie

Is na verloop van jaren jouw woning toe aan een opknapbeurt? Tijd voor een verbouwing. Hoe klein ook, een verbouwing loopt al snel in de papieren. Hoe zorg je ervoor dat je verbouwing betaalbaar blijft, maar de uitvoering uitstekend is? Lees in dit artikel handige bespaartips voor jouw verbouwing.

Tip 1: Maak een duidelijk plan

Breng eerst goed in kaart wat je allemaal wil laten doen en wat je budget is per project. Bedenk bijvoorbeeld of je de muren en het plafond niet alleen wil laten stucen, maar ook wil laten schilderen. Wat kost schilderwerk extra en wat betekent dat voor je budget? Prioriteer ook de verschillende onderdelen van je verbouwing. Geef de verschillende onderdelen van de verbouwing ook prioriteit, zo weet je waar je nog voor moet sparen en wat later gedaan kan worden.

Tip 2: Let op subsidies en kortingen

Voor verschillende projecten in en rondom je huis zijn subsidies aan te vragen of kortingen te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan het btw op schilderwerk, dat 6% is in plaats van de normale 21%. Ook voor onder andere asbest verwijderen, isolatie en zonnepanelen laten plaatsen is het mogelijk om een subsidie aan te vragen bij je gemeente. Of er een subsidie beschikbaar is, kan verschillen per gemeente, dus doe navraag bij de gemeente welke subsidies er beschikbaar zijn voor jouw verbouwing.

Tip 3: Goedkoop is duurkoop

Hoewel het verleidelijk is om je verbouwing zo goedkoop mogelijk te laten doen, blijft goedkoop vaak duurkoop. Er zijn veel klusbedrijven die zwart je verbouwing uitvoeren, maar dit zijn geen erkende en gecertificeerde professionals. Daardoor loop je het risico dat er gebruikt wordt gemaakt van goedkope materialen van lagere kwaliteit. Ook heb je vaak geen recht op garantie. Gaat het mis, dan wordt goedkoop duurkoop.

Tip 4: Vergelijk offertes

Door offertes aan te vragen bij verschillende professionals, krijg je een beter beeld van de verschillende prijzen. In de offerte staan de prijzen gespecificeerd en zie je precies wat er voor welke prijs inbegrepen is. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend en kan je een besparing tot wel 30% opleveren. Zo kies je voor de professional die voor jou de beste deal biedt.

Dit vind je misschien ook leuk